מרק קישואים עם תפוחי אדמה וכרישה

 2 כפות חמאהאו שמן זית
 2 כרישההחלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות
 2 בצלקצוץ
 2 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 4 שיני שוםקצוצות
 4 קישואיםשטופים, חתוכים לקוביות
 800 גרם תפוחי אדמהקלופים, חתוכים לקוביות
 6 כוסות ציר ירקותאו מים
 2 עלי דפנה
 1 צרור טימיןטרי
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל לבן
 ¼ כפית אגוז מוסקט
 2 עלי דפנה
 1 כוס שמנת לבישול
להגשה
 עיריתאו בצל ירוק, קצוץ דק

1

שוטפים ומקלפים את הירקות. את הבצל, הגזר והשום קולפים וקוצצים. את הכרישה חוצים לאורכה ופורסים. את הקישואים מנקים, קולפים קליפה פגומה וחותכים לקוביות. את תפוחי האדמה קולפים ואפשר לשמר אותם במים קרים עד שחותכים אותם לקוביות.

2

מחממים סיר מרק על חום בינוני כדקה או שתיים. ממיסים את החמאה. מטגנים את הבצל והכרישה כחמש דקות ומדי פעם בוחשים.

3

מוסיפים את הגזר, בוחשים ומאדים כשתיים-שלוש דקות.

4

מוסיפים את השום הקצוץ ואת הקישואים, בוחשים ומאדים כשתי דקות נוספות.

5

בזמן שהירקות מתאדים, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. בתום תהליך האידוי של הירקות, מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, יחד עם ציר הירקות (או המים). מוסיפים מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ועלי דפנה ובוחשים. מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את הסיר, ומבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

6

מכבים את הלהבה, מוציאים מהסיר את עלי הדפנה ומניחים למרק להתקרר קצת במשך 5 דקות.

7

מרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני, או במעבד מזון. טועמים ומשפרים פלפליות ומליחות.

8

מוסיפים את השמנת, בוחשים והמרק מוכן להגשה.

9

בהגשה מפזרים מעל כל מנה עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ. בתיאבון 😋