ממיסים את החמאה בסיר מרק.
מוסיפים לסיר בצל, גזר, סלרי, שום, כרוב ושלושת רבעים מכמות התירס.
מאדים על להבה בינונית בסיר מכוסה כ-15 דקות.
בזמן האידוי כול כמה דקות פותחים את המכסה ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים.
מוסיפים פלפל שאטה, מלח ופלפל.
מוסיפים את ציר המרק הצח או המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות (על להבה נמוכה).
מרסקים את המרק המבושל במעבד מזון ידני.
מוסיפים את גרגרי התירס השלמים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים שמנת ומבשלים כדקה נוספת.
מגישים עם בצל ירוק או עירית קצוצים. בתיאבון!