אפשרויות הדפסה:

מרק קרם תירס עם כרוב לבן

מניבמנה 1הכנה20 דקותבישול40 דקותסך הכול1 שעה

מרק קרם תירס עם כרוב לבן

 1 בצלקצוץ דק
 3 שיני שוםקצוצים דק
 1 גבעול סלריקצוץ דק
 1 גזרקצוץ דק
 2 כפות חמאה
 500 גרם כרוב לבןקצוץ
 800 גרם תירס
 2 כפות קמח
 1 פלפל שאטה חריףקצוץ
 מלח ופלפל
 6 כוסות ציר ירקות או מים
 1 מיכל שמנת מתוקה
להגשה
 4 כפות בצל ירוק או עיריתקצוץ
1

ממיסים את החמאה בסיר מרק.

2

מוסיפים לסיר בצל, גזר, סלרי, שום, כרוב ושלושת רבעים מכמות התירס.

3

מאדים על להבה בינונית בסיר מכוסה כ-15 דקות.

4

בזמן האידוי כול כמה דקות פותחים את המכסה ומערבבים.

5

מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים.

6

מוסיפים פלפל שאטה, מלח ופלפל.

7

מוסיפים את ציר המרק הצח או המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות (על להבה נמוכה).

8

מרסקים את המרק המבושל במעבד מזון ידני.

9

מוסיפים את גרגרי התירס השלמים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

10

מוסיפים שמנת ומבשלים כדקה נוספת.

11

מגישים עם בצל ירוק או עירית קצוצים. בתיאבון!