אפשרויות הדפסה:

מרק שום ספרדי

מניב4 מנותהכנה10 דקותבישול30 דקותסך הכול40 דקות

מרק שום ספרדי

לקרוטונים
 2 כוסות בגטאו לחם איטלקי (ג'בטה), חתוך לקוביות של שני סנטימטר
 3 כפות שמן זית
למרק
 3 כפות שמן זית
 8 שיני שוםפרוסות דק
 4 כוסות ציר עוףאו ציר ירקות
 2 ביצים
 2 כפות פפריקה
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
להגשה
 פטרוזיליה קצוצה
הכנת הקרוטונים
1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מניחים על מגש מצופה עם נייר אפייה את קוביות הלחם בשכבה אחת.

3

זולפים על קוביות הלחם משמן הזית.

4

אופים בערך 15 דקות עד שמזהיבים.

הכנת המרק
5

לקראת סיום אפיית הקרוטונים מתחילים בבישול המרק.

6

בסיר רחב מחממים את שמן הזית על חום בינוני-נמוך.

7

מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כשלוש דקות בערך, עד שמתחיל להזהיב קלות.

8

מוסיפים את הפפריקה, בוחשים ונותנים לה להיפתח ולהפיץ ניחוחות כדקה.

9

מוסיפים ¾ מהקרוטונים ובוחשים.

10

מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.

11

מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ברתיחה קלה כעשר דקות.

12

טורפים את הביצים, מוסיפים לסיר המרק, בוחשים ומבשלים את המרק כשתי דקות נוספות.

13

מוסיפים כמה קרוטונים, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0