מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים על מגש מצופה עם נייר אפייה את קוביות הלחם בשכבה אחת.
זולפים על קוביות הלחם משמן הזית.
אופים בערך 15 דקות עד שמזהיבים.
לקראת סיום אפיית הקרוטונים מתחילים בבישול המרק.
בסיר רחב מחממים את שמן הזית על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כשלוש דקות בערך, עד שמתחיל להזהיב קלות.
מוסיפים את הפפריקה, בוחשים ונותנים לה להיפתח ולהפיץ ניחוחות כדקה.
מוסיפים ¾ מהקרוטונים ובוחשים.
מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ברתיחה קלה כעשר דקות.
טורפים את הביצים, מוסיפים לסיר המרק, בוחשים ומבשלים את המרק כשתי דקות נוספות.
מוסיפים כמה קרוטונים, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם. בתיאבון!
מנות 0