אפשרויות הדפסה:

מרק שעועית וברוקולי

מניב6 מנותהכנה30 דקותבישול2 שעותסך הכול2 שעות 30 דקות

מרק שעועית וברוקולי

 2 כוסות שעועית לבנהשהושרתה ללילה במים קרים
 3 כפות שמן זית
 1 בצלקצוץ
 3 שיני שוםקצוצות
 3 גזרחתוך לקוביות
 2 עגבניותחתוכות לקוביות
 3 תפוחי אדמהקלוף, חתוך לקוביות
 3 כוסות מים
 400 גרם ברוקולימחולק לפרחים
תבלינים
 2 עלי דפנה
 1 כפית אורגנו
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
1

מכניסים את השעועית לסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה. מסירים קצף לבן המצטבר למעלה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים את השעועית במשך שעתיים.

2

במהלך בישול השעועית (בערך כעבור שעת בישול) אפשר להתקדם עם שאר ההכנות למרק.

3

מחממים סיר מרק על חום בינוני. מוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות.

4

מוסיפים את השום ואת הגזר, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.

5

מוסיפים תפוחי אדמה ואורגנו, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.

מרק שעועית וברוקולי - טיגון הירקות

6

מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומאדים במשך 3-4 דקות נוספות.

7

מוסיפים את המים ואת שאר התבלינים. בוחשים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים במשך 25 דקות.

מרק שעועית וברוקולי - בישול הירקות

8

מוסיפים את הברוקולי ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.

מרק שעועית וברוקולי - הוספת הברוקולי

9

בודקים שהשעועית התבשלה והיא רכה מאוד. מסננים אך שומרים את מי הבישול של השעועית.

מרק שעועית וברוקולי - סינון השעועית

10

מעבירים לתוך סיר המרק את מי הבישול של השעועית (לכמות ההתחלתית של המתכון זה בערך 2 כוסות). מעבירים לסיר המרק גם כחצי מכמות השעועית המבושלת

11

טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר. לאחר הטחינה מוסיפים למרק את שאר השעועית שלא נטחנה ובוחשים. במידה והמרק אינו רותח, מביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.

12

מגישים עם אטריות פתיתים או שפצלה. בתיאבון 😋

מרק שעועית וברוקולי - עם שפצלה

נתוני תזונה

מנות 0