אפשרויות הדפסה:

מרק שעועית לבנה רומני

מניב6 מנותהכנה45 דקותבישול1 שעה 30 דקותסך הכול2 שעות 15 דקות

מרק שעועית לבנה רומני

 2 ליטר מיםכפול 4
 ½ קילוגרם שעועית לבנהשהושריתה כ-8 שעות לפחות במים קרים (משרים לילה לפני ההכנה)
 2 כפות שמן צמחי
 1 בצלקצוץ
 2 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 1 שורש פטרוזיליהקלוף, חתוך לקוביות
 ½ שורש סלריקלוף, חתוך לקוביות
 1 פלפל צהובמנוקה מזרעים, חתוך לקוביות
 1 פלפל אדוםמנוקה מזרעים, חתוך לקוביות
 3 עגבניותבשלות, קלופות, חתוכות לקוביות
 2 כפות רסק עגבניות
 2 כוסות ציר ירקותאו מים עם אבקת מרק
תבלינים ועשבי תיבול
 1 כף פטרוזיליהקצוצה
 1 צרור טימין טריאו כף טימין יבש
 1 עלה דפנה
 1 כפית פפריקה
 1 ½ כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
להגשה
 שמירקצוץ או פטרוזיליה
1

מוסיפים שעועית לסיר בישול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מרתיחים כדקה, ונפתרים מהמים (שופכים לכיור.) חוזרים על תהליך החלפת המים וההרתחה עוד פעמיים. סך הכול נפתרים מהמים 3 פעמים.

2

בפעם הרביעית, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ונותנים לשעועית להתבשל כשעה.

3

תוך כדי בישול השעועית מכינים את הירקות.

מרק שעועית לבנה רומני - הירקות

4

במחבת רחבה מטגנים-מאדים בצל, גזר, שורשים ופלפלים עד לריכוך והזהבה (בערך 10 דקות).

מרק שעועית לבנה רומני - טיגון הירקות

5

מוסיפים את הירקות המאודים לסיר עם השעועית שבושלה כשעה.

6

מוסיפים לסיר גם את העגבניות, הרסק, הציר, התבלינים ועשבי התיבול.

7

מביאים לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-30 דקות נוספות על אש קטנה.

מרק שעועית לבנה רומני - מתבשל

8

להגשה מפזרים מעל שמיר קצוץ או פטרוזיליה. מגישים עם לחם טרי. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0