אפשרויות הדפסה:

מרק שעועית לימה וגריסים

מניב8 מנותהכנה25 דקותבישול1 שעה 45 דקותסך הכול2 שעות 10 דקות

מרק שעועית לימה וגריסים

 1 ¼ כוסות שעועית לימהמושרית במים ללילה
 3 כפות שמן זית
 1 בצל לבןקצוץ
 1 שומרקלוף משכבה חיצונית, חתוך לקוביות
 2 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 2 גבעולי סלריחתוך לקוביות
 3 שיני שוםקצוץ
 400 גרם עגבניות קלופות קצוצות
 8 כוסות ציר ירקותאו מים
 200 גרם גריסיםאו גריסי פנינה
לתבלון
 1 כפית טימין מיובש
 1 כפית בזיליקום מיובשאו בזיליקום טרי בכמות כפולה
 1 נתח קליפת פרמז'ן
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחורגרוס
 1 כפית פפריקה
 1 עלה דפנה
להגשה
 2 כוסות תרד בייבישטוף, קצוץ
 גבינת פרמז'ןמגוררת
הכנה מוקדמת
1

מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים עם מספיק מים. מביאים לרתיחה ומבשלים שלושת רבעי שעה עד שהשעועית מתרככת חלקית.

2

מסננים ומניחים בקערה.

3

את הגריסים (או גריסי פנינה) משרים במים לחצי שעה. לאחר מכן שוטפים אותם היטב ומסננים.

הכנת המרק
4

בסיר המרק מחממים שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הבצל כשלוש דקות.

5

מוסיפים שומר, סלרי וגזר וממשיכים בטיגון-ערבוב כשלוש דקות נוספות.

6

מוסיפים שום וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה נוספת.

7

מוסיפים טימין ובזיליקום וממשיכים בטיגון-ערבוב כדקה נוספת.

8

מוסיפים עגבניות מרוסקות, ציר מרק (או מים), שעועית, גריסי פנינה, פפריקה, מלח ופלפל, עלה דפנה ונתח קליפת הפרמז'ן.

מרק שעועית לימה וגריסים - הכנה

9

מביאים לרתיחה, בוחשים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

להגשה
10

נפתרים מנתח קליפת הפרמז'ן ומעלה הדפנה.

11

מוסיפים את עלי התרד למרק הרותח ומערבבים.

12

מפזרים מעל פתיתי פרמז'ן ומגישים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0