אפשרויות הדפסה:

מרק תפוחי אדמה ובטטה

מניב4 מנותהכנה25 דקותבישול15 דקותסך הכול40 דקות

מרק תפוחי אדמה ובטטה

 50 גרם חמאהאו שמן זית
 1 גבעול מרווה
 1 בצלקצוץ
 3 שיני שום
 ½ קילוגרם תפוחי אדמה
 ½ קילוגרם בטטות
 2 כפות קמח
 3 כוסות ציר ירקותאו מים וקוביית תיבול
 1 כוס חלבאו חלב צמחי (אורז, סויה וכד')
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל לבן
רעיונות להגשה
 עיריתאו בצל ירוק, קצוץ דק
 קרוטונים
 גבינת צאן
1

מכינים מראש את הירקות ושאר הרכיבים למתכון. את תפוחי האדמה והבטטות שומרים לאחר קילופם בקערה עם מים קרים (כדי שלא ישחירו.)

מרק תפוחי אדמה ובטטה - רכיבים

2

מחממים סיר מרק על חום בינוני-נמוך. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את גבעול המרווה ושיני השום לחמאה הנמסה.

מרק תפוחי אדמה ובטטה - המסת החמאה

3

מטגנים את הבצל יחד עם השום והמרווה במשך כ-10 דקות על חום בינוני-נמוך, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב. מדי פעם בוחשים.

מרק תפוחי אדמה ובטטה - הבצל המטוגן

4

בזמן שהבצל מתרכך, חותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות בגודל סנטימטר. שומרים בקערה עם מים קרים עד לשימוש.

5

כשהבצל רך וזהוב שולפים את ענף המרווה מהסיר (ונפתרים ממנו.) מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות לסיר. מגבירים לחום בינוני וממשיכים בטיגון במשך כ-5 דקות נוספות.

מרק תפוחי אדמה ובטטה - הוספת תפוחי האדמה והבטטות

6

מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את הציר (או המים) ואת החלב. מוסיפים מלח ופלפל לבן ובוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה קלה כ- 10-15 דקות עד להתרככות תפוחי האדמה והבטטות.

מרק תפוחי אדמה ובטטה - מתבשל

7

מניחים למרק להתקרר כ-5 דקות. טוחנים חלקית בעזרת מוט בלנדר ידני (משאירים חלק מקוביות תפוחי אדמה והבטטה שלמות.)

8

להגשה אפשר לפזר מעל עירית או בצל ירוק, להגיש עם קרוטונים או עם צ'אנקים של גבינת צאן חריפה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0