מוציאים את הנתח מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה על המחבת. טופחים עליו עם מגבת נייר. משמנים את כולו בשמן הזית ומפזרים פלפל שחור על שני צדדיו.
מחממים מחבת גריל או מחבת כבדה כ-3-4 דקות על חום בינוני גבוה. כשהמחבת חמה, מניחים עליה את הנתח. צולים כ-6 דקות מבלי לגעת.
הופכים את הנתח וצולים על הצד השני כ-6 דקות נוספות.
הנתח מוכן ברמת מדיום (הרמה הרצויה) כאשר הטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה ל-55 מעלות. אם יש לכם מדחום הוציאו את הנתח מהמחבת כשהמדחום מורה 52 מעלות (הטמפרטורה הפנימית תמשיך לעלות גם אחרי ההורדה מהמחבת.)
מניחים את הנתח על צלחת חמה למשך 5 דקות לפני שפורסים אותו (אפשר בתנור על טמפרטורה מינימלית.)
זורים מעל מלח גס, פורסים לפרוסות או מגישים שלם. בתיאבון 😋
מנות 0