אפשרויות הדפסה:

סטייק אנטריקוט על האש

מניב2 מנותהכנה5 דקותבישול20 דקותסך הכול25 דקות

סטייק אנטריקוט

 1 קילוגרם אנטריקוטנתח שלם, בעובי 5 סנטימטר, עם העצם, RIB EYE (עם עין השומן באמצע)
 מלח ים גס
 פלפל שחורטחון טרי
1

ערב לפני הכנת הסטייק, יש לפלפל היטב את הבשר ולהניח מכוסה במקרר.

2

כשעה לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר ונותנים לו לעמוד בטמפרטורת חדר.

3

מכינים את הגריל. בהתחלה צולים את הסטייק מעל חום ישיר ובהמשך בקרבת מקור החום, לכן יש להכין את הגריל בהתאם. אם מדובר בגריל פחמים, יוצרים ריכוז של הפחמים בצד אחד. מחממים את הפחמים לחום גבוה.

4

צולים את הסטייק בערך כ-4 דקות מכול צד ישירות מעל הפחמים או מעל האש (אם מדובר בגריל גז), עד שמקבלים צריבה נאה משני הצדדים של הסטייק.

5

צולים כול צד של הסטייק בערך כ-4 דקות נוספות קרוב למרכז החום, אך לא ישירות מעל.

6

מעמידים את הסטייק במאונך בעזרת מלחציים וצולים את שולי הסטייק (העצם והשומן שמסביב) כדקה-דקותיים לכול צד.

7

צולים עד מידת המוכנות הרצויה. מחדירים מד חום למרכז הסטייק בנקודה הכי עבה שלו ובודקים:
50 מעלות צלזיוס לסטייק חי (RARE)
65 מעלות צלזיוס למדיום (MEDIUM)
80 מעלות צלזיוס לסטייק עשוי היטב (WELL DONE)

8

בסיום הצלייה מניחים את הסטייק לנוח בצד על צלחת חמימה כ- 10 דקות לפני שפורסים אותו.

9

פורסים בניצב לכוון הסיבים של הסטייק. מפזרים מעל הפרוסות מלח ים גס. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0