אפשרויות הדפסה:

סטייק סלמון על האש

מניבמנה 1הכנה2 דקותבישול10 דקותסך הכול12 דקות

סטייק סלמון על האש

 1 נתח סלמוןבעובי 3 סנטימטר, עם העור והעצם
 2 כפיות שמן זית
 ¼ כפית פלפל שחורטחון טרי
עשבי תיבול
 ½ כפית עשב תיבול מיובשלמשל טימין, רוזמרין, אורגנו, מיורן, מרווה, טרגון, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום
להגשה
 ¼ כפית מלח גס
 ¼ כפית לימוןסחוט
 1 כפית חמאה
1

מחממים גריל פחמים.

2

בינתיים, עד לחימום הגריל, עוטפים את הדג עם שמן הזית ומפלפלים. בשלב זה אפשר לפזר אחד או יותר מעשבי התיבול המוצעים. מניחים לדג לנוח עם התיבול כ-15 דקות.

סטייק סלמון על האש - הכנת הדג

3

מוודאים שרשת הגריל נקייה מאוד. כשהגחלים כבר לוהטות ולוחשות, מניחים את הרשת במרחק של בערך 10 סנטימטר מעל הגחלים. עוברים על רשת הגריל עם חצי בצל משומן כדי לנקות ולשמן אותה קצת. מניחים את את סטייק הסלמון על האש וצולים כ-5 דקות מכול צד.

4

בזמן הצלייה חשוב לא לגעת כמעט בדג ולא לנסות להזיזו. הופכים רק פעם אחת או פעמיים. בשלב הפיכת הדג, אם הדג נדבק לרשת הגריל, נותנים לו עוד כמה רגעים על האש ומנסים להופכו שוב. נעזרים בתרווד מתכת של גריל.

5

הדג מוכן כשהבשר מאבד את שקיפותו (אך הוא עדין ורדרד) ונפרד בקלות מהעצם שבמרכז הדג (אפשר לנסות לחוש הפרדת הבשר מהעצם בעזרת סכין למריחה.)

6

מסירים מהאש, מניחים קוביית חמאה על הדג ונותנים לדג לנוח ולחמאה להינמס כדקה.

7

להגשה סוחטים כמה טיפות לימון מעל הדג ומפזרים מלח גס. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0