סטייק פרגית על האש

 2 נתחים פרגיותעם או בלי העור, עם או בלי העצם
 2 כפות שמן זית
הצעת תבלון ראשונה
 2 כפות אורגנוטרי, קצוץ דק
 2 כפיות פפריקה מתוקה
 ½ כפית פפריקה חריפה
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
הצעת תבלון שנייה
 1 כף לימון
 1 שן שוםכתוש
 ½ כפית חרדל דיז'ון
 1 כף רוטב סויה
 2 כפות סוכר חוםאו דבש
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
להגשה
 פטרוזיליהקצוצה

הכנת הנתחים לסטייק הפרגית
1

מנקים את חלקי העוף משאריות שומן, עצמות וסחוס. מייבשים היטב בעזרת מגבת נייר. את העור אפשר להשאיר או להסיר. משטחים את נתח הפרגית לסטייק בעל עובי אחיד (אפשר להשתמש בפטיש שיטוח או כלי כבד אחר בעל תחתית שטוחה.)

2

מוזגים מעל נתחי הפרגיות את שמן הזית. מפזרים על שני צידיי הנתחים את התבלינים. מעסים ומורחים היטב את שמן הזית והתבלינים כך שהם לגמרי מצפים את הנתחים. מכסים ומניחים במקרר לפחות לשעה (אפשר גם לכמה שעות או ללילה שלם.)

צליית סטייק הפרגית על האש
3

מחממים את המנגל (מומלץ לעבוד עם גריל פחמים.) מוודאים שרשת הצלייה נקייה.

4

צולים צד ראשון של הנתחים במשך 5-6 דקות. אם יש לנתח עור, צולים קודם את הצד ללא העור. אם הנתחים כוללים גם את העצמות, זמן הצלייה של כל צד הוא כ- 7-8 דקות.

5

הופכים וצולים את הצד השני 5-6 דקות נוספות (7-8 דקות לנתחים הכוללים את העצמות.) אם יש מד חום, אפשר לדעת שהנתחים מוכנים כאשר הטמפרטורה הפנימית שלהם מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.

6

מגישים חם מהמנגל לצלחת. להגשה מפזרים מעל פטרוזילייה קצוצה. בתיאבון 😋