אפשרויות הדפסה:

סירופ (דבש) חרובים

מניבמנה 1הכנה4 שעותבישול4 שעותסך הכול8 שעות

סירופ (דבש) חרובים

 חרוביםבשלים, מתוקים
1

מכניסים את החרובים למיכל גדול, ממלאים במים ומשרים לשעה.

2

שוטפים ומסננים את החרובים.

3

לוקחים חרוב מהערימה. בודקים שהוא שלם. במידה ויש בו חור קטן (או חורים) זורקים לפח.

4

בעזרת מספריים חזקות או מזמרה, קוצצים את קצוות החרוב. אחר כך שוברים את החרוב לחתיכות בגודל 1-2 סנטימטר. מוודאים שאין בפנים תולעים או קורים לבנים (הדומים לשיערות דביקות). אם נתקלים בתולעת או בקורים זורקים את החרוב לפח. אחרת מעבירים את חתיכות החרוב לקערה או לסיר.

5

חוזרים על הפעולה חרוב אחר חרוב. מדובר במשימה ארוכה ולא פשוטה, לכן רצוי לגייס כוחות עזר (בעל, אישה, ילדים, חברים) לביצועה.

6

כשיש לכם סיר ענק מלא בחתיכות חרובים, מכסים את החרובים במים עד לסנטימטר מעל גובה החרובים (ולא יותר!)

7

מכסים את הסיר ומשרים את החרובים במים לזמן של 12-24 שעות.

8

אחרי השרייה יש לכם מי חרובים מתוקים. סוחטים את החרובים בתוך הנוזל בידיים או בעזרת מועך תפוח אדמה כדי להוציא מהם כמה שיותר עסיס.

9

כעת יש לסנן את מי החרובים ולצמצם כדי שיהפכו לסירופ או לדבש. מניחים חיתול בד (או מגבת) על מסננת. מעבירים את נוזל החרובים דרך החיתול לתוך סיר או מיכל אחר.

סירופ (דבש) חרובים - סינון

10

אחרי הפעולה יש סיר המלא בנוזל חרובים מסונן. את חתיכות החרובים הסחוטות אפשר לשמור לצורך הכנת קמח או אבקת חרובים איכותית (הסבר בהמשך.)

סירופ (דבש) חרובים - לאחר הסינון

11

את נוזל החרובים שבסיר מצמצמים עד לקבלת סירופ. קודם כל מרתיחים עם מכסה. אחר הרתיחה שומרים את הסיר פתוח ומשאירים על להבה גבוהה כדי שימשיך לבעבע ולרתוח ולאבד נוזלים.

12

כעבור כמה שעות רתיחה ללא מכסה (שלוש-ארבע שעות) הנוזל יצטמצם בכ- 80-90%. כאשר מתחילים לראות יותר בועות מאשר נוזל, זה סימן שקרובים לסיום.

סירופ (דבש) חרובים - צמצום

13

צריך להיות מוכנים וקרובים לסיר בשלב זה, כי הדברים עלולים לקרות מהר. הקצף יתחיל לצבור גובה ולעלות (בדומה לקפה טורקי), ועלול לגלוש בכול שנייה. זה סימן שהנוזל הצטמצם מספיק.

14

מעבירים לצנצנת שחוטאה וחוממה מראש (אם מעבירים את הנוזל הרותח לצנצנת קרה, הזכוכית עלולה להתפוצץ.)

15

מכסים בנייר או במגבת עד להתקררות, ולאחר מכן במכסה הקבוע של הכלי.

16

סירופ החרובים יישמר בצנצנת חודשים רבים ואף שנים. אין צורך לשמור אותו בקירור, גם לא אחרי פתיחה.

נתוני תזונה

מנות 0