סלט ולנסיה

 1 ראש חסה רומית(חסה ערבית), חתוכה
 2 עגבניהמחולקת לשישה או לשמונה פלחים
 ½ בצל אדוםאו בצל לבן, פרוס דק
 4 כפות זיתיםירוקים או שחורים, מגולענים
 1 כף חומץ
 2 כפות שמן זית
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות
 1 מלפפוןפרוס
 ½ פלפל ירוקפרוס
 ½ כוס תירס מתוק
 2 ביצה קשהמחולקת לרבעים
 160 גרם טונהמסוננת מנוזלי השימור
 4 גבעולי אספרגוס לבן
 1 כפית צלפים
 4 נתחים אנשובי

1

שוטפים ומייבשים את החסה. חותכים אותה לחתיכות בגודל ביס. מסדרים את החסה על צלחת רחבה.

2

מניחים מעל החסה את העגבניות והבצל. בשלב זה אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו מלפפון ופלפל ירוק.

3

מסדרים מעל הירקות תוספות כמו תירס (מפזרים מסביב), טונה, ביצה קשה, אספרגוס לבן.

4

מפזרים על הסלט מלח ופלפל.

5

מפזרים מעל את הזיתים.

6

זולפים מעל את החומץ.

7

זולפים מעל את שמן הזית.

8

בתיאבון 😋