סלט חצילים קלויים

 2 חציליםבגודל בינוני
 ½ בצל לבןקצוץ
 1 שן שוםכתושה
 2 כפות שמן זית
 1 כף לימון סחוט
 1 כפית חומץ בן יין לבן
 1 כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור

1

צולים את החצילים על אש גלוייה (כ-20 דקות) או בתנור (45 דקות בחום של 200 מעלות.) דוקרים כל חציל פעם או פעמיים בעזרת סכין חדה (כדי שישחררו אדים וכך ימנע פיצוץ אפשרי בהמשך.) במהלך הצלייה הופכים את החצילים כך שייאפו בצורה אחידה משני הצדדים.

2

כשבשר החצילים רך מאוד הם מוכנים. קולפים אותם ונפתרים מרוב הקליפות. מעבירים למסננת ונפתרים מהנוזלים.

3

קוצצים את החצילים הקלויים ומעבירים לקערה.

4

קוצצים גם בצל ומוסיפים לקערה יחד עם שאר הרכיבים.

5

מערבבים, טועמים ומשפרים לפי הצורך.

6

סועדים מיד או מקררים. הסלט ישמר במקרר ליומיים-שלושה. בתאבון 😋