סלט כרוב לבן במיונז

 ½ ראש כרוב
 3 כפות מיונז
 1 כף לימון סחוט
 2 כפיות סוכר חום
 ½ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות וגיוונים של סלט הכרוב במיונז
 בצל ירוקקצוץ
 כרוב סגול
 גזרמגורר
 תירס
 תפוזחתוך לקוביות, או אשכולית, או קלמנטינה
 בצלקצוץ
 אבוקדו

1

משרים את הכרוב בתוך מי מלח במשך חצי שעה. מסננים, מנערים ומייבשים.

2

מערבבים בקערית את המיונז עם הלימון, הסוכר, המלח והפלפל. פורסים את עלי הכרוב לרצועות דקות (ללא הגבעול של הכרוב). את הרצועות חותכים למלבנים באורך 2-3 סנטימטר. מכניסים לקערת הסלט את הכרוב ואת הרוטב ומערבבים.

3

טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

4

מכסים את הקערה, ממתינים 15 דקות והסלט מוכן. אפשר לשמור במקרר ליומיים-שלושה. בתיאבון 😋