אפשרויות הדפסה:

סלט עגבניות שרי ופטריות

מניב6 מנותהכנה10 דקותבישול2 שעותסך הכול2 שעות 10 דקות

סלט עגבניות שרי ופטריות

 500 גרם עגבניות שריאדומות או במגוון צבעים, שטופות, חצויות (500 גרם זה בערך 40 עגבניות)
 300 גרם פטריותשמפיניון, או תערובת (שמפיניון, שימג'י, מלך היער, שיטאקי, פורטבלה)
 ¾ כוס בצל ירוקפרוס לטבעות
לרוטב הסלט
 6 כפות שמן זית
 6 כפות חומץ בלסמי
 2 כפיות סוכר
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות וגיוונים
 צנוןפרוס
 זיתים שחוריםמגולענים, חצויים
 צנוברקלוי
 פקאן סיני
 אגוז מלך
 אגוז לוז
1

את עגבניות השרי פורסים לחצאים או לרבעים תלוי בגודלן. את הפטריות פורסים לפרוסות בגודל תואם לעגבניות השרי. את הבצל הירוק חותכים לטבעות באורך סנטימטר.

סלט עגבניות שרי ופטריות - חיתוך הירקות

2

מוסיפים את הירקות החתוכים לקערה. מוסיפים לקערה את כל רכיבי הרוטב ומערבבים.

סלט עגבניות שרי ופטריות - חתוך

3

מניחים את הסלט במקרר למשך שעתיים לצורך כבישת הפטריות ולספיגת הרוטב בירקות.

סלט עגבניות שרי ופטריות - מוכן

4

לאחר הכבישה הסלט מוכן להגשה כפי שהוא. ניתן גם לשמור במקרר במשך יום-יומיים.

5

אפשר לגוון את סלט עגבניות השרי והפטריות עם תוספות שונות. צנון מוסיפים לירקות (לפני שהסלט נכבש.) צנובר או אגוזים מפזרים על הסלט בהגשה. בתיאבון 😋

סלט עגבניות שרי ופטריות - בתוספת פקאן סיני

נתוני תזונה

מנות 0