אפשרויות הדפסה:

סלט פנצנלה איטלקי

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול1 שעהסך הכול1 שעה 15 דקות

סלט פנצנלה איטלקי

 200 גרם שאריות לחםללא הקרום, חתוך לקוביות בגודל סנטימטר
 400 גרם עגבניותאו עגבניות שרי, בשלות, טריות
 1 בצל סגולקלוף, חצוי, פרוס דק
 1 מלפפוןקלוף, פרוס דק
להשריית הלחם
 2 כוסות מים קרים
 2 כפות חומץ בן יין לבן
לתיבול
 6 כפות שמן זית
 2 כפות חומץ בן יין לבן
 16 עלי בזיליקוםפרוסים לרצועות דקות
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
תוספות וגיוונים (לא רשמיים) של הסלט
 זיתים שחורים
 צלפים
 שום
 עלי רוקט(ארוגולה), או חסה
 פלפל אדוםאו פלפל ירוק
 גבינה מלוחה
 ביצה קשה
 אנשובי
 סלרי
 טונה
1

מכניסים את קוביות הלחם לקערה, מוסיפים את המים והחומץ ומערבבים. משרים את הלחם כ-15 עד 20 דקות.

2

בזמן השרייה פורסים בצל ומלפפון לפרוסות דקות. את העגבניות חוצים, מרוקנים מזרעים, וחותכים לחתיכות בגודל בינוני.

סלט פנצנלה איטלקי - הכנה

3

סוחטים את הלחם מהנוזלים מעל מסננת ומעבירים לקערת סלט.

4

מוסיפים את הירקות החתוכים לקערה. מוסיפים את עלי הבזיליקום החתוכים, את שמן הזית, את החומץ, המלח והפלפל ומערבבים.

5

נותנים לתערובת הסלט לעמוד כחצי שעה במקרר לפני שמגישים.

סלט פנצנלה איטלקי - בקערה

6

כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקרר. מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים (מלח, פלפל, שמן זית) לפי הצורך.

7

בתיאבון 😋

סלט פנצנלה איטלקי בתוספת זיתים

נתוני תזונה

מנות 0