אפשרויות הדפסה:

סלט תפוחי אדמה עם חרדל

מניב6 מנותהכנה10 דקותבישול25 דקותסך הכול35 דקות

סלט תפוחי אדמה עם חרדל

 1 קילוגרם תפוחי אדמה
 2 כפות שמן זית
 2 כפות חרדל דיז'ון
 1 כף חומץ בן יין אדום
 1 כפית דבש
 1 בצלצל שאלוטקצוץ דק
 ½ בצל אדוםפרוס דק
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל
 2 כפות עיריתקצוצה דק, או פטרוזיליה
1

בשלב ראשון מקרצפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים את תפוחי האדמה בשלומתם, כולל הקליפה. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה בערך 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים עם סכין) והקליפה מתחילה להפרד מהם.

2

מסירים את תפוחי האדמה מהאש, מצננים עם מים קרים ומסננים את המים.

3

בקערה גדולה טורפים יחד היטב את השמן, החרדל, החומץ והדבש בעזרת מטרפת יד קפיצית.

4

מוסיפים את השאלוט הקצוץ ומערבבים.

סלט תפוחי אדמה עם חרדל - קיצוץ השאלוט

5

את תפוחי האדמה המבושלים שהתקררו בינתיים מקלפים ומנקים מנקודות של ניצנים. הקליפה תרד בקלות אחרי הבישול. חותכים לרבעים וחוצים כל רבע, כך שמכול תפוח אדמה מתקבלים שמונה חלקים, אותם מעבירים לקערה עם הרוטב.

קילוף תפוח אדמה מבושל

6

מוסיפים את הבצל. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים הכל בעדינות.

סלט תפוחי אדמה עם חרדל - ערבוב

7

מגישים מיד או שומרים בקירור עד להגשה. בהגשה מפזרים מעל פטרוזילה או עירית קצוצה.

8

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0