מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת רחבה ועמוקה על להבה בינונית.
מוסיפים את שמן הזית. מטגנים וממיסים את האנשובי כדקה.
מוסיפים למחבת את הצלפים. לוחצים על חלקם עם מזלג לשחרור הטעמים.
מוסיפים את השום ובוחשים כחצי דקה.
מועכים את הזיתים (אפשר לסחוט אותם ביד) ומוסיפים למחבת.
אם רוצים להוסיף קצת פיקנטיות למנה, בשלב זה מוסיפים פתיתי צ'ילי ובוחשים.
מוסיפים את העגבניות (מרסקים אותן) יחד עם פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
בוחשים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים 3-4 כפות ממי הבישול של הפסטה כדי לדלל קצת. אם הרוטב חמוץ מוסיפים דבש לאיזון הטעמים.
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים.
להגשה מפזרים מעל קצת פטרוזיליה או בזיליקום טריים. בתיאבון 😋
מנות 0