אפשרויות הדפסה:

ספגטי אלה פוטנסקה

מניב4 מנותבישול12 דקותסך הכול12 דקות

ספגטי אלה פוטנסקה

 500 גרם ספגטיאו לינגוויני
 2 כפות שמן זית
 6 נתחים פילה אנשובי בשמן זית
 2 שיני שוםכתושות
 2 כפות צלפים משומרים במלחמושרים במים לכמה דקות, שטופים ומסוננים
 ¼ כוס זיתי קלמטהמגולענים
 2 כפות פטרוזילייה טרייהקצוצה
 400 גרם עגבניות תמר קלופותמקופסא, או עגבניות מרוסקות
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות לרוטב
 ½ כפית פתיתי צ'ילי
 1 כפית דבש
להגשה
 פטרוזיליהאו בזיליקום
 פרמז'ן
1

מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב.

2

מחממים מחבת רחבה ועמוקה על להבה בינונית.

3

מוסיפים את שמן הזית. מטגנים וממיסים את האנשובי כדקה.

4

מוסיפים למחבת את הצלפים. לוחצים על חלקם עם מזלג לשחרור הטעמים.

ספגטי אלה פוטנסקה - טיגון הצלפים

5

מוסיפים את השום ובוחשים כחצי דקה.

6

מועכים את הזיתים (אפשר לסחוט אותם ביד) ומוסיפים למחבת.

7

אם רוצים להוסיף קצת פיקנטיות למנה, בשלב זה מוסיפים פתיתי צ'ילי ובוחשים.

8

מוסיפים את העגבניות (מרסקים אותן) יחד עם פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.

9

בוחשים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים 3-4 כפות ממי הבישול של הפסטה כדי לדלל קצת. אם הרוטב חמוץ מוסיפים דבש לאיזון הטעמים.

ספגטי אלה פוטנסקה - בישול הרוטב

10

כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים.

ספגטי אלה פוטנסקה - ערבוב הספגטי עם הרוטב

11

להגשה מפזרים מעל קצת פטרוזיליה או בזיליקום טריים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0