מחממים תנור לחום של 110 מעלות.
קולפים את שיני השום, מסירים את הקצוות, חוצים ומסירים את הגבעול.
מוסיפים את השום ואת שמן הזית לתוך כלי קטן שאפשר להכניס לאפייה בתנור.
אופים במשך 35-45 דקות בטמפרטורה 110 מעלות, עד שהשום מתרכך. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות.
מבשלים את הספגטי על פי ההוראות שעל האריזה.
בינתיים מכינים את כל מה שצריך בשביל הרוטב. קוצצים את הפטרוזיליה. מכינים את שאר הרכיבים והכלים הדרושים להשלמת המנה לפי הפירוט בהמשך.
את השום המרוכך ושמן הזית שהתקררו בינתיים מעבירים לצנצנת גבוהה. מוסיפים 3 כפות מים ממי הבישול של הספגטי. טוחנים בעזרת מוט בלנדר כדקה או שתיים, עד לקבלת עיסה בהירה במרקם קרמי-חלבי.
בערך 3 דקות לפני שהספגטי מוכן מחממים מחבת על חום בינוני. מעבירים את תערובת השום ושמן הזית למחבת. מחממים את התערובת כמעט עד לרתיחה (לא מביאים לרתיחה.) מוסיפים עוד כמה כפות (3-4) מתוך מי בישול הפסטה וכל הזמן מערבבים (בעזרת כף עץ או מקלות סיניים.) מוסיפים מלח ופלפל וחלק מהקאיין. לא מפסיקים לבחוש.
כשהספגטי מוכן מעבירים אותו למחבת עם הרוטב ומכבים את האש. שומרים קצת ממי הבישול של הספגטי למקרה שרוצים להוסיף קצת לרוטב.
מפזרים חלק מהפטרוזילה ובוחשים (הכי נוח בעזרת מלקחי ספגטי או מקלות סיניים). הספגטי אמור להיות עטוף ברוטב קרמי של השום ושמן הזית.
להגשה מסדרים מנת ספגטי נאה על הצלחת, מפזרים מעל מה שנשאר מהפטרוזיליה ומהקאיין. מפזרים גם גבינת פיקורינו (או פרמז'ן) לפי הטעם. בתיאבון 😋
מנות 0