אפשרויות הדפסה:

ספגטי שום ושמן זית

מניב2 מנותהכנה50 דקותבישול10 דקותסך הכול1 שעה

ספגטי שום ושמן זית

 250 גרם ספגטי
 6 שיני שום
 ½ כוס שמן זיתמזן זיתים בעל מרירות נמוכה (לצ'ינו, פישולין)
 3 כפות פטרוזיליהקצוצה
  כפית פלפל קאיין טחוןאו פתיתי צ'ילי
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
להגשה
 2 כפות גבינת פיקורינומגוררת, או פרמז'ן
הכנה מוקדמת של השום
1

מחממים תנור לחום של 110 מעלות.

2

קולפים את שיני השום, מסירים את הקצוות, חוצים ומסירים את הגבעול.

3

מוסיפים את השום ואת שמן הזית לתוך כלי קטן שאפשר להכניס לאפייה בתנור.

ספגטי שום ושמן זית - הכנת השום

4

אופים במשך 35-45 דקות בטמפרטורה 110 מעלות, עד שהשום מתרכך. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות.

הכנת מנת ספגטי שום ושמן זית
5

מבשלים את הספגטי על פי ההוראות שעל האריזה.

6

בינתיים מכינים את כל מה שצריך בשביל הרוטב. קוצצים את הפטרוזיליה. מכינים את שאר הרכיבים והכלים הדרושים להשלמת המנה לפי הפירוט בהמשך.

7

את השום המרוכך ושמן הזית שהתקררו בינתיים מעבירים לצנצנת גבוהה. מוסיפים 3 כפות מים ממי הבישול של הספגטי. טוחנים בעזרת מוט בלנדר כדקה או שתיים, עד לקבלת עיסה בהירה במרקם קרמי-חלבי.

8

בערך 3 דקות לפני שהספגטי מוכן מחממים מחבת על חום בינוני. מעבירים את תערובת השום ושמן הזית למחבת. מחממים את התערובת כמעט עד לרתיחה (לא מביאים לרתיחה.) מוסיפים עוד כמה כפות (3-4) מתוך מי בישול הפסטה וכל הזמן מערבבים (בעזרת כף עץ או מקלות סיניים.) מוסיפים מלח ופלפל וחלק מהקאיין. לא מפסיקים לבחוש.

ספגטי שום ושמן זית - הכנת הרוטב

9

כשהספגטי מוכן מעבירים אותו למחבת עם הרוטב ומכבים את האש. שומרים קצת ממי הבישול של הספגטי למקרה שרוצים להוסיף קצת לרוטב.

ספגטי שום ושמן זית - ערבוב הספגטי ברוטב

10

מפזרים חלק מהפטרוזילה ובוחשים (הכי נוח בעזרת מלקחי ספגטי או מקלות סיניים). הספגטי אמור להיות עטוף ברוטב קרמי של השום ושמן הזית.

ספגטי שום ושמן זית - במחבת

11

להגשה מסדרים מנת ספגטי נאה על הצלחת, מפזרים מעל מה שנשאר מהפטרוזיליה ומהקאיין. מפזרים גם גבינת פיקורינו (או פרמז'ן) לפי הטעם. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0