אפשרויות הדפסה:

סקורדליה – מטבל שום יווני

מניב6 מנותהכנה25 דקותבישול15 דקותסך הכול40 דקות

סקורדליה תפוחי אדמה

 7 שיני שוםקלופות
 600 גרם תפוחי אדמהקלופים, חתוכים לקוביות
 ½ כוס שמן זית
 3 כפות חומץ בן יין אדום
 ½ כפית מלח
1

מבשלים את קוביות תפוחי האדמה כ-15-20 דקות עד שהם מתרככים. מסננים ונותנים להם להתייבש כשתי דקות.

2

מסירים משיני השום את הקליפה, הקצוות וגבעולים ירוקים.

3

מרסקים את השום עם המלח במעבד המזון עד לקבלת מחית של שום. שום שנדבק לדפנות מיכל מעבד המזון דוחפים חזרה לתוך התערובת בעזרת כף או לקקן.

4

מפעילים שוב את מעבד המזון. תוך כדי פעולת מעבד המזון, זולפים פנימה בקצב איטי (כפית אחר כפית) את שמן הזית ואת החומץ. טוחנים עד לקבלת מחית סמיכה.

5

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלת בהדרגה וטוחנים עד לקבלת תערובת במרקם סמיך.

6

טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

7

מגישים מיד או מצננים ושומרים במקרר עד להגשה. הסקורדליה תשמר מספר ימים בקירור. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0