עגבניות כבושות בחומץ

 500 גרם עגבניותטריות, שלמות, שטופות
לתחמיץ
 1 ½ כוסות מיםמסוננים
 1 כוס חומץ בן יין לבןאו חומץ תפוח
 ½ כוס סוכר
 2 כפיות מלח יםללא יוד או תוספים
 2 עלי דפנה
 ½ כפית זרעי פלפל שחור
 ¼ כפית זרעי פלפל אנגלי
תוספות
 2 שיני שוםקלופות, פרוסות
 2 גבעולי שמיר

1

מחטאים ומחממים צנצנת שימורים על ידי הוספת מים רותחים. כדי למנוע התבקעות של הזכוכית, תחילה מוסיפים מים חמים מאוד, שופכים את המים האלו וכשהצנצנת כבר חמימה מוסיפים מים רותחים. מניחים לחמש דקות ומרוקנים.

2

מכינים את התחמיץ על ידי הוספת רכיבי התחמיץ (מים, חומץ, מלח, סוכר ותבלינים יבשים) לסיר בישול. מחממים עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה.

3

מכניסים את העגבניות, השמיר והשום לצנצנת השימורים המעוקרת והחמימה. מוזגים מעל את התחמיץ הכמעט רותח עד כדי כיסוי מלא ואוטמים את צנצנת השימור החמה עם המכסה שלה.

4

הנוזל יתקרר בהדרגה בתוך הצנצנת. ההתקררות והצטמקות האוויר בתוך הצנצנת יגרמו לפקק של הצנצנת להמשך כלפי פנים ולעשות רעש של "קליק" כעבור שעה של התקררות בערך. זה סימן לכך שהצנצנת אטומה כמו שצריך, ובפנים נוצר ואקום, מה שיסייע לשמר את העגבניות למשך תקופה של חודשים רבים ואף מעל שנה (מחוץ למקרר במקום קריר ויבש).

5

העגבניה הכבושה מוכנה למאכל כעבור יומיים-שלושה. לאחר הפתיחה של הצנצנת יש לשמור במקרר את העגבניות הכבושות בחומץ. הן תשמרנה בקירור לעוד מספר שבועות. בתיאבון 😋