אפשרויות הדפסה:

עגבניות שרי מוחמצות

מניב8 מנותהכנה20 דקותבישול10 דקותסך הכול30 דקות

עגבניות שרי מוחמצות

 1 קילוגרם עגבניות שרימומלץ שרי תמר
 1 ראש שוםמפורק לשיניים קלופות
 2 כפות מלח
תערובת הכבישה
 1 כוס חומץ בן יין לבןאו חומץ תפוחים
 1 כוס מים מסוננים
 1 כף מלח יםללא תוספים, ללא יוד
תבלינים ותוספות (כמות לכול צנצנת של חצי ליטר)
 1 עלה דפנה
 ½ כפית זרעי כוסברה
 ½ כפית זרעי פלפל שחור
 1 כף שמן זית
1

מערבבים בקערה גדולה מים ו-2 כפות מלח. משרים את העגבניות במים המלוחים כשעה לפחות.

2

שוטפים את העגבניות ומסננים היטב מכול הנוזלים.

3

מעקרים צנצנות שימור. ממלאים במים רותחים ומניחים ל-10 דקות. לאחר מכן מרוקנים את המים ומייבשים 15 דקות בתנור בחום 100 מעלות.

4

כשהצנצנות מוכנות לשימוש ממלאים בעגבניות ובשיני השום, ובינהם מוסיפים עלה דפנה ואת זרעי הכוסברה והפלפל.

5

מרתיחים בסיר את רכיבי תערובת הכבישה ומבשלים כדקה.

6

מוזגים את התערובת הרותחת לתוך הצנצנות. הנוזל צריך לכסות את הירקות בלפחות סנטינטר מעליהם. מכסים בכף שמן זית.

7

בעזרת מגבת נייר מוודאים שפתח כול צנצנת יבש. אוטמים את הצנצנות והופכים אותן כך שהן עומדות על המכסה. לא אמורים לצאת נוזלים, אחרת הצנצנת אינה אטומה. משאירים כך את הצנצנות הפוכות למשך 15 דקות ואז הופכים חזרה ומניחים להתקררות.

8

שומרים את הצנצנות מחוץ למקרר בימים הראשונים. לאחר כן אפשר להעביר למקרר או להשאיר את העגבניות המשומרות מחוץ למקרר במקום קריר ומוצל. העגבניות המוחמצות מוכנות תוך חמישה ימים. לאחר הפתיחה יש להעבירן למקרר.

9

אם רוצים לשמור לתקופה של 12 חודשים (ויותר) אחרי אטימה של הצנצנות עם המכסה, מכניסים את הצנצנות לסיר. מכסים במים רותחים ומבשלים את הצנצנות באמבטייה של מים רותחים במשך 10 דקות. ממתינים שהעסק יתקרר ומניחים במקום קריר ומוצל.

10

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0