אפשרויות הדפסה:

עוגיות חמאה של מיליונר

מניב24 מנותהכנה35 דקותבישול40 דקותסך הכול1 שעה 15 דקות

עוגיות חמאה של מיליונר

לבסיס בצק החמאה
 150 גרם קמח רב-תכליתי
 100 גרם קמח לחםאו קמח רב-תכליתי
 75 גרם סוכר קניםאו סוכר דמררה
 ½ כפית מלח
 200 גרם חמאהללא מלח, רכה, בטמפרטורת חדר
 ¼ כפית תמצית וניל
לציפוי הקרמל
 80 גרם חמאהללא מלח
 40 גרם סוכר חום
 2 כפות דבש
 400 גרם ריבת חלב
 ½ כפית תמצית וניל
 ½ כפית מלח
לציפוי השוקולד
 250 גרם שוקולד מריר מעולהאו שוקולד חלב
 75 גרם שמנת מתוקה לקצפת
הכנת הבסיס
1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית אפייה מלבנית בגודל 20x30 סנטימטר עם ריפוד נייר אפייה.

2

מערבבים קמחים, סוכר ומלח בקערה. חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים מעל. מוסיפים את תמצית הוניל. בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג, מעבדים את התערובת לבצק פירורי.

חיתוכיות פקאן ומייפל - הבצק לבסיס

3

מהדקים את התערובת לבצק (אפשר גם בידיים), מעבירים לתבנית, משטחים לשכבה דקה ומהדקים.

4

מנקבים את משטח הבצק עם מזלג הרבה פעמים.

עוגיות חמאה של מיליונר - הבסיס לפני אפייה

5

אופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שהמשטח ומקבל גוון חום בהיר.

עוגיות חמאה של מיליונר - הבסיס אחרי אפייה

הכנת ציפוי הקרמל
6

מוסיפים חמאה, סוכר, דבש, מלח, תמצית וניל וריבת חלב לסיר קטן. מחממים לאט ועל חום נמוך. מתמידים בבחישה, כדי לוודא שהסוכר אינו נדבק לתחתית, עד שהתערובת מתמוססת והופכת לאחידה.

7

מגבירים את החום לבינוני-גבוה וממשיכים בבחישה מתמדת עד לרתיחת התערובת.

עוגיות חמאה של מיליונר - הכנת הקרמל

8

כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים שוב את החום לנמוך ביותר, וממשיכים לבשל ולבחוש במשך 6 דקות בערך, עד שהתערובת מצטמצמת קצת ונעשית יותר סמיכה ודביקה. מאפשרים לתערובת הרותחת להתקרר חלקית במשך 2 דקות.

9

מוזגים את התערובת כשהיא עדיין חמה על בסיס בצק החמאה, מורחים לשכבה אחידה ומניחים להתקררות.

עוגיות חמאה של מיליונר - הבסיס מצופה בקרמל

הכנת ציפוי השוקולד
10

אחרי שציפוי הקרמל מתקרר, ממיסים את השוקולד עם השמנת לאט בקערה המונחת מעל סיר בו מרתיחים מים. בוחשים בשוקולד בהתמדה עד שהוא מומס ומתאחד עם השמנת לגמרי ואז מוזגים מעל שכבת הקרמל שבינתיים התקררה. מעבירים למקרר לשעה, עד שציפוי השוקולד מתקשה.

עוגיות חמאה של מיליונר - מוכנות לחיתוך

11

אחרי שמתקרר, פורסים את המאפה לריבועים. שומרים במקרר. אפשר גם להקפיא למספר חודשים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0