אפשרויות הדפסה:

עוגיות חמאת בוטנים

מניב35 מנותהכנה25 דקותבישול15 דקותסך הכול40 דקות

עוגיות חמאת בוטנים

 100 גרם חמאהבטמפרטורת חדר
 75 גרם סוכר חום
 75 גרם סוכר לבן
 200 גרם חמאת בוטנים
 1 ביצהבטמפרטורת חדר
 1 כפית תמצית וניל
 175 גרם קמח רב תכליתי
 1 כפית אבקת אפייה
 ¼ כפית מלח
לעוגיות עם ציפוי ריבה
 4 כפות ריבה
1

מוסיפים את החמאה והסוכרים לקערת המיקסר ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים בערבול. מוסיפים ביצה ותמצית וניל. מקציפים את התערובת כדקה או שתיים נוספות, עד לקבלת עיסה אחידה ואוורירית.

2

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לקערת המיקסר ומערבלים לאט במשך דקה-שתיים עד שמתקבל הבצק הרך לעוגיות.

עוגיות חמאת בוטנים - הבצק

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית מצופה בנייר אפייה.

4

לשם יצירת עוגיות בגודל שווה משתמשים בכף מדידה. חופנים כף מהבצק ובעזרת כפות הידיים יוצרים כדור מהודק. משטחים את הכדור לדיסק בעובי של שלושת רבעי סנטימטר בערך.

עוגיות חמאת בוטנים - עיצוב העוגיות

5

כעת ניתן לבחור אם מכינים עוגיות בלי או עם ריבה.

הכנת עוגיות חמאת בוטנים ללא ריבה
6

חורצים פסים בכל דיסק בעזרת מזלג. מסדרים במגש עם מספיק מרווח בין העוגיות.

עוגיות חמאת בוטנים - מעוצבות ומוכנות לאפייה

7

מכניסים את המגש לתנור ל-15 דקות של אפייה. מוציאים ומניחים על רשת או על השיש להתקררות במשך 10 דקות.

עוגיות חמאת בוטנים - אפויות

הכנת עוגיות חמאת בוטנים עם ציפוי ריבה
8

בעזרת כפית מדידה בגודל ¼ כפית יוצרים גומה במרכז כל דיסק. ממלאים את הגומה ברבע כפית ריבה.

עוגיות חמאת בוטנים עם ריבה - עיצוב

9

אופים בתנור במשך 15 דקות .לאחר האפייה מניחים להתקררות במשך כמה דקות לפני שזוללים.

עוגיות חמאת בוטנים עם ריבה - אפויות

10

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0