עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

לתערובת היבשה
 1 כוס קמח לחם
 ½ כף אבקת אפייה
 ¼ כפית מלח
 ½ כפית קינמון
 1 ½ כוסות שיבולת שועל
לתערובת הרטובה
 100 גרם חמאה ללא מלחרכה, בטמפרטורת חדר
 1 ביצהבטמפרטורת חדר
 1 כפית תמצית וניל
 ¼ כוס סוכר חום
 ¼ כוס סוכר קנים
לתוספת לתערובת הכללית
 150 גרם שוקולד חלבאו שוקולד מריר, או שילוב של שוקולדים, חתוך לקוביות קטנות
 40 גרם צימוקיםאו חמוציות

הכנת תערובת העוגיות
1

מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה, המלח ואבקת הקינמון. מוסיפים את שיבולת השועל ומשלבים עם התערובת.

2

בקערת המיקסר מוסיפים חמאה וסוכרים. מערבבים כ-2 דקות במהירות נמוכה עד למיזוג החמאה והסוכרים.

3

מוסיפים לקערת המיקסר ביצה וממשיכים בבחישה. מוסיפים תמצית וניל וממשיכים כדקה או שתיים במהירות גבוהה לקבלת תערובת אחידה.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום. מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה ומערבבים עד להתמזגות עם התערובת הרטובה.

5

מוסיפים את שבבי השוקולד והצימוקים ומערבבים עם כף.

6

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה מנוחה.

אפיית העוגיות
7

מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים תבניות בנייר אפייה.

8

בעזרת כף גלידה (או כף רגילה אם אין) יוצרים כדורים מתערובת העוגיות. מניחים את הכדורים על התבנית במרחק אחד מהשני, לאפשר התרחבות. משטחים כל כדור לצורת עוגיה שטוחה בעובי סנטימטר.

9

אופים בתנור שחומם מראש כ- 10-14 דקות, עד שהעוגיות משחימות קלות.

10

מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות כ-10 דקות. בתיאבון 😋