אפשרויות הדפסה:

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

מניב24 מנותהכנה30 דקותבישול12 דקותסך הכול42 דקות

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

לתערובת היבשה
 1 כוס קמח לחם
 ½ כף אבקת אפייה
 ¼ כפית מלח
 ½ כפית קינמון
 1 ½ כוסות שיבולת שועל
לתערובת הרטובה
 100 גרם חמאה ללא מלחרכה, בטמפרטורת חדר
 1 ביצהבטמפרטורת חדר
 1 כפית תמצית וניל
 ¼ כוס סוכר חום
 ¼ כוס סוכר קנים
לתוספת לתערובת הכללית
 150 גרם שוקולד חלבאו שוקולד מריר, או שילוב של שוקולדים, חתוך לקוביות קטנות
 40 גרם צימוקיםאו חמוציות
הכנת תערובת העוגיות
1

מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה, המלח ואבקת הקינמון. מוסיפים את שיבולת השועל ומשלבים עם התערובת.

2

בקערת המיקסר מוסיפים חמאה וסוכרים. מערבבים כ-2 דקות במהירות נמוכה עד למיזוג החמאה והסוכרים.

3

מוסיפים לקערת המיקסר ביצה וממשיכים בבחישה. מוסיפים תמצית וניל וממשיכים כדקה או שתיים במהירות גבוהה לקבלת תערובת אחידה.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום. מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה ומערבבים עד להתמזגות עם התערובת הרטובה.

הכנת עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

5

מוסיפים את שבבי השוקולד והצימוקים ומערבבים עם כף.

6

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה מנוחה.

אפיית העוגיות
7

מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים תבניות בנייר אפייה.

8

בעזרת כף גלידה (או כף רגילה אם אין) יוצרים כדורים מתערובת העוגיות. מניחים את הכדורים על התבנית במרחק אחד מהשני, לאפשר התרחבות. משטחים כל כדור לצורת עוגיה שטוחה בעובי סנטימטר.

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס - לקראת אפייה

9

אופים בתנור שחומם מראש כ- 10-14 דקות, עד שהעוגיות משחימות קלות.

10

מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות כ-10 דקות. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0