עוגת מייפל

לתערובת עוגת המייפל
 ¾ כוס שמן צמחי
 ½ כוס סוכר
 1 כפית תמצית וניל
 2 ביציםבטמפרטורת חדר
 ¾ כוס סירופ מייפל
 150 גרם יוגורט יווני
 2 ½ כוסות קמח
 1 כף אבקת אפייה
 ¼ כפית מלח
לציפוי עוגת המייפל
 100 גרם אבקת סוכר
 2 כפות שמנת מתוקה
 2 כפות סירופ מייפל
 ¼ כוס אגוזי פקאןאו אגוזי מלך, קצוצים

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בקצת שמן (אפשר בתרסיס).

2

מוסיפים לקערת המיקסר את השמן, הסוכר ותמצית הוניל. מקציפים כדקה.

3

ממשיכים בהקצפה ותוך כדי מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מקציפים כ-2 דקות לתערובת אחידה.

4

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

5

תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים לתערובת שבמיקסר בהדרגה את התערובת היבשה (2-3 כפות). לסירוגין מוסיפים גם 2-3 כפות מהיוגורט או מהמייפל.

6

ממשיכים כך עד שכל רכיבי הבצק מתמזגים לתערובת אחידה, רטובה אך די יציבה.

7

מעבירים את התערובת לתבנית האפייה.

8

אופים ב-180 מעלות במשך 30-35 דקות. מבצעים בדיקה עם קיסם (אם הוא יוצא יבש העוגה אפוייה מספיק.)

9

מכינים את הגלזורה (ציפוי הסוכר) על ידי הקצפה של אבקת הסוכר עם השמנת והמייפל. אפשר גם להכין את הגלזורה מראש ולשמור במקרר. כשהעוגה מתקררת קצת מצפים אותה בגלזורה בעזרת כף.

10

לסיום מפזרים מעל שבבים של אגוזים. בתיאבון 😋