עוגת קלמנטינות ושקדים

 450 גרם קלמנטינותאורגניות
 6 ביציםבטמפרטורת חדר
 1 כוס סוכר
 3 כוסות שקדים טחונים
 1 שקית אבקת אפייה1 שקית = 10 גרם
להגשה
 אבקת סוכר

הכנות מוקדמות
1

מכניסים קלמנטינות שלמות לסיר ומכסים לגמרי במים. מרתיחים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים את הקלמנטינות כשעתיים.

2

מעבירים את הקלמנטינות לצלחת ומאפשרים להן להתקרר במשך חצי שעה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים תחתית של תבנית עגולה (בקוטר 22-24 סנטימטר) בנייר אפייה.

הכנת הבלילה לעוגת הקלמנטינות והאפייה
4

חוצים את הקלמנטינות המבושלות בעזרת סכין. מרוקנים אותן מגרעינים (אך משתדלים לשמור בהן את המיץ). טוחנים אותן בשלמותן (עם הקליפה) בבלנדר או בעזרת מעבד מזון ידני.

5

טורפים את הביצים בקערה. בהדרגה מוסיפים סוכר, קמח שקדים, אבקת אפייה וממשיכים לטרוף.

6

לבסוף מוסיפים את הקלמנטינות הטחונות ומאחדים את התערובת.

7

מעבירים את התערובת לתוך תבנית האפייה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.

8

אופים את העוגה ב-180 מעלות במשך 40 דקות. כעבור 40 דקות מסירים את כיסוי נייר האלומיניום ואופים 10-20 דקות נוספות. העוגה מוכנה כשנועצים בה קיסם הוא יוצא לגמרי יבש.

9

מפרידים דפנות העוגה מהתבנית (אפשר בעזרת סכין). הופכים את התבנית על צלחת גדולה. מסירים את נייר האפייה מבסיס העוגה. מאפשרים לעוגה להתקרר כמה דקות.

10

העוגה תשמר בכלי סגור מחוץ למקרר יומיים-שלושה. בתיאבון 😋