אפשרויות הדפסה:

עוגת קלמנטינות

מניב10 מנותהכנה25 דקותבישול50 דקותסך הכול1 שעה 15 דקות

עוגת קלמנטינות

 ½ לימוןהמיץ והגרדה
 2 קלמנטינותהמיץ משתיהן, הגרדה מאחת מתוך השתיים
 4 קלמנטינותחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר
לקרמול פרוסות הקלמנטינות
 ¾ כוס סוכר קנים
 ¼ כפית מלח
לתערובת העוגה
 100 גרם חמאהרכה, בטמפרטורת החדר
 ¾ כוס סוכר קנים
 2 ביציםבטמפרטורת החדר
 1 כפית תמצית וניל
 ¾ כוס קמח רב תכליתי
 ¼ כוס סולת חיטה
 1 כפית אבקת אפייה
 ¼ כפית מלח
הכנת פרוסות הקלמנטינות המקורמלות והרוטב
1

תחילה מפיקים גרדה מקליפת אחת הקלמנטינות וגרדה מקליפת הלימון ושומרים בצד.

2

פורסים את הקלמנטינות לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך. נפתרים מהגרעינים.

3

במחבת רחבה מחממים את המיץ מהלימון, המיץ מהקלמנטינות, הסוכר, והמלח ובוחשים. מוסיפים את פרוסות הקלמנטינות ומביאים בהדרגה לרתיחה.

4

מבשלים (על חום בינוני) את הפרוסות במיץ הסוכרי כ- 7-8 דקות עד להזהבה קלה והתרככות.

עוגת קלמנטינות - בישול הקלמנטינות

5

מניחים את פרוסות הקלמנטינות המבושלות על צלחת. ממשיכים בצמצום הרוטב כ-5 דקות נוספות עד שהוא מסמיך קצת והופך לסירופ. בסיום מעבירים את הסירופ לכלי נפרד.

עוגת קלמנטינות - צמצום הרוטב

הכנת תערובת עוגת הקלמנטינות
6

מערבבים בקערית נפרדת את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.

7

לקערת המיקסר מוסיפים תחילה חמאה וסוכר. מעבדים אותם לעיסה.

8

מוסיפים לעיסה בקערת המיקסר, תוך כדי שהמיקסר ממשיך לפעול, את הביצים אחת אחר השניה.

9

מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים בהקצפה.

10

מוסיפים את גרדת הקלמנטינה וגרדת הלימון וממשיכים בהקצפה.

11

לבסוף מוסיפים את הקמחים בהדרגה תוך כדי המשך פעולת המיקסר. מעבדים לתערובת לחה ואחידה.

השלמת הכנת עוגת הקלמנטינות
12

מחממים תנור ל-180 מעלות.

13

מוסיפים את התערובת הבחושה לתבנית מוארכת בגודל 28x8 סנטימטר.

עוגת קלמנטינות - הכנה לאפייה

14

מניחים שכבה אחידה של פרוסות הקלמנטינות המקורמלות על גבי העוגה. (אם נשארו פרוסות עודפות שמרו אותן לזלילה עם יוגורט.)

עוגת קלמנטינות - מוכנה לאפייה

15

אופים כ-45-50 דקות. בודקים מוכנות על ידי נעיצת קיסם בעוגה ובדיקה שהוא יוצא יבש.

16

מניחים את העוגה להתקררות של 5-10 דקות. יוצרים מספר חורים בעזרת שיפוד לכל אורך העוגה. מוזגים את הסירופ שנשמר בצד מעל שטח הפנים של העוגה. משטחים את הסירופ בעזרת מברשת. (במידה והסירופ התקשה אפשר לחמם אותו עד שהוא הופך שוב לנוזלי, ואז למזוג אותו על העוגה.)

17

נותנים לעוגה לספוג את הסירופ ולהתקרר מספר דקות. בתיאבון 😋

עוגת קלמנטינות - חתיכה

נתוני תזונה

מנות 0