אפשרויות הדפסה:

עוגת קרם יוגורט ולימון

מניב8 מנותהכנה25 דקותבישול35 דקותסך הכול1 שעה

עוגת קרם יוגורט ולימון

לבצק
 2 חלמונים
 50 גרם סוכר
 80 גרם חמאה מומסת
 ½ כפית תמצית וניל
 1 לימון
 200 גרם קמח רב תכליתי
 1 כפית אבקת אפייה
  כפית מלח
לשכבת היוגורט
 2 חלבונים
 400 גרם יוגורט
 2 כפות לימון סחוט
 75 גרם סוכר
 3 כפות קמח רב תכליתי
לאפייה
 קצת חמאה
 קצת קמח
להגשה
 אבקת סוכר
הכנת הבצק
1

מקציפים במיקסר או בעזרת מקציף ידני את הסוכר עם החלמונים כ-2 דקות.

2

מוסיפים את החמאה המומסת ואת תמצית הוניל וממשיכים בהקצפה.

3

מוסיפים גרדה מלימון שלם ובוחשים.

4

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, בוחשים ולשים לבצק.

5

מחלקים את הבצק לשני כדורים בגודל שווה, מהדקים ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקפיא לחצי שעה.

עוגת קרם יוגורט ולימון - כדורי הבצק

הכנת שכבת היוגורט
6

אחרי חצי שעה במקפיא מוציאים את כדורי הבצק ועוברים לשלב הכנת שכבת היוגורט, השלמת העוגה והאפייה.

7

מקציפים בעזרת מיקסר במהירות גבוהה את החלבונים כ-2-3 דקות עד לקבלת קצף לבן יציב.

8

מוסיפים את היוגורט בהדרגה וממשיכים בהקצפה.

9

מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים בהקצפה.

10

מוסיפים את הקמח בהדרגה, ממשיכים בהקצפה כחצי דקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה.

סיום הרכבת העוגה והאפייה
11

מחממים תנור ל-180 מעלות.

12

משמנים תבנית בגודל 17X25 סנטימטר עם קצת חמאה. מאבקים את שכבת החמאה שעל התבנית עם קצת קמח המועבר דרך מסננת.

13

משטחים את אחד מכדורי הבצק על התבנית עד לכיסוי מלא של התחתית. מהדקים בעזרת כפות הידיים.

עוגת קרם יוגורט ולימון - שיטוח הבצק

14

מוזגים את תערובת היוגורט מעל הבצק ומשטחים.

עוגת קרם יוגורט ולימון - הוספת שכבת היוגורט

15

את כדור הבצק הנותר גוררים דרך פומפיה. מפזרים את הפירורים מעל שכבת היוגורט עד לכיסוי היוגורט בפתיתים של הבצק.

עוגת קרם יוגורט ולימון - מוכנה לאפייה

16

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. מניחים את התבנית בחלק התחתון של התנור. אופים עד ששכבת הבצק העליונה מזהיבה.

17

מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות לפני שפורסים.

18

להגשה מפזרים מעל שכבה דקה של אבקת סוכר. העוגה תשמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋

עוגת קרם יוגורט ולימון

נתוני תזונה

מנות 0