עוגת שיש

עוגת שוקו וניל. יפה וטעימה.

 200 גרם חמאה ללא מלח
 1.50 כוסות סוכר
 1 מיכל אשלאו לבן
 4 ביצים
 350 גרם קמח תופח
 3 כפות אבקת קקאו
 1 כפית תמצית וניל
 1 כפית תמצית רום

1

שמים בקערת המיקסר חמאה רכה, מוסיפים סוכר ומקציפים היטב.

2

לפני הוספת הביצים למיקסר רצוי לשבור לתוך כוס.

3

מוסיפים את הביצים שלמות אחת אחר השני.

4

מוסיפים לבן, תמצית וניל ואת הקמח (בהדרגה). ממשיכים להקציף כ- 5 דקות.

5

בשלב זה מוציאים 2/3 מהכמות לתבנית מלבנית שטוחה משומנת.

6

לשארית התערובת מוסיפים קקאו (עד לקבלת צבע רצוי - לא כהה מדי) ו- תמצית רום ומקציפים כדקה.

7

מוסיפים את התערובת עם הקקאו לתערובת שבתבנית. עם סכין יוצרים חריצים לפנים התערובת על מנת שתערובת הקקאו תחדור מעט פנימה ויתקבל מראה שיש.

8

אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35 דקות בערך עד שמוודאים שמוכן.

9

העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם עץ שיוצא יבש.