אפשרויות הדפסה:

עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל

מניב12 מנותהכנה35 דקותבישול40 דקותסך הכול1 שעה 15 דקות

עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל

לקראמבל (שטרוייזל)
  כוס סוכר קנים בהיר
  כוס קמח רב תכליתי
 55 גרם חמאה
 1 ½ כפיות גרדת תפוז
לתערובת היבשה של הבצק
 2 כוסות קמח רב תכליתי
 1 שקית אבקת אפייה(שקית = 10 גרם)
 ¼ כפית מלח
לתערובת הרטובה של הבצק
 110 גרם חמאהרכה, בטמפרטורת החדר
 ¾ כוס סוכר חום
 2 ביציםבטמפרטורת החדר
 100 מיליליטר שמנת חמוצה
 ½ כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
 1 כפית תמצית וניל
 1 כפית גרדת תפוזים
1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים מגש אפייה בגודל 20x20 סנטימטר או 18x24 סנטימטר. מצפים בנייר אפייה או משמנים בחמאה.

הכנת הקראמבל
2

מוסיפים לקערה את הסוכר, הקמח, החמאה וגרדת התפוז.

3

לשים לתערובת אחידה.

עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל - התערובת לציפוי הפירורים

4

מהדקים לכדור ומכניסים למקרר להתגבשות בזמן הכנת הבלילה לעוגה.

הכנת הבלילה לעוגת התפוזים הבחושה
5

מערבבים בצלוחית את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.

6

לקערת מעבד המזון מוסיפים חמאה וסוכר. מערבלים כשתי דקות עד להתמזגות.

7

תוך כדי המשך ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחר השנייה.

8

מוסיפים את תמצית הוניל ואת גרדת התפוז וממשיכים בערבול.

9

מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה (כף אחר כף). מערבלים לתערובת אחידה. במידת הצורך מפסיקים את פעולת מעבד המזון, דוחפים מוצקים הנדבקים לדפנות הקערה בעזרת לקקן, וממשיכים בערבול.

10

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים. לבסוף מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבלים לתערובת אחידה ויציבה.

עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל - תערובת הבצק

אפיית העוגה
11

מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לשכבה בגובה אחיד.

עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל - תערובת הבצק בתבנית

12

גוררים בפומפיה את הבצק של הקראמבל. מפזרים בצורה שווה מעל התערובת בתבנית.

עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל - מוכנה לאפייה

13

אופים בתנור ב-180 מעלות במשך 40 דקות בערך. העוגה אפוייה כשהיא מקבלת צבע שחום וכשמכניסים קיסם במרכזה הוא יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים את המגש להתקררות במשך שעה לפני שמוציאים ממנו את העוגה. בתיאבון 😋

עוגת תפוזים בחושה עם קראמבל - אפויה

נתוני תזונה

מנות 0