אפשרויות הדפסה:

עוגת תפוחים בחושה

מניב10 מנותהכנה30 דקותבישול45 דקותסך הכול1 שעה 15 דקות

עוגת תפוחים בחושה

 1 ¼ כוסות קמח רב תכליתי
 1 שקית אבקת אפיה(שקית = 10 גרם)
 1 כפית קינמוןטחון
 100 גרם חמאהרכה, בטמפרטורת החדר
  כוס סוכר לבן
  כוס סוכר חום
 2 ביציםבטמפרטורת החדר
 150 גרם יוגורט
 3 תפוחים
  כוס צימוקים
1

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה וחצי מכמות הקינמון ומניחים בצד.

2

בקערה נפרדת מוסיפים סוכר וקוביות חמאה רכה. מועכים את החמאה ומערבלים בעזרת מקצפת ידנית או חשמלית.

3

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים. לאחר מכן מוסיפים את היוגורט וממשיכים בהקצפה.

4

לתערובת המוקצפת הרטובה מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה. מקציפים עד לקבלת בלילה במרקם אוורירי ואחיד.

5

בשלב זה אפשר כבר להתחיל לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. כמו כן, מצפים תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 סנטימטר עם נייר אפייה.

6

גוררים את התפוחים בפומפיה (שוטפים אותם קודם. לא חייבים לקלף).

7

מוסיפים את התפוחים ואת הצימוקים לבלילת הבצק. מקפלים אותם פנימה בעדינות.

עוגת תפוחים בחושה - התערובת

8

מעבירים בצק העוגה הבחושה לתבנית האפייה. מפזרים מעל את שארית הקינמון.

עוגת תפוחים בחושה - מוכנה לאפייה

9

אופים ב-180 מעלות במשך 45-50 דקות. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי במשך שעה לפני שמוציאים מהתבנית.

10

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0