אפשרויות הדפסה:

עוף מטוגן בסגנון KFC

מניב6 מנותהכנה40 דקותבישול20 דקותסך הכול1 שעה

עוף מטוגן בסגנון KFC - עוף בסלסלה

 1 ½ קילוגרם חלקי עוףעם העור והעצמות
לתערובת התבלינים
 15 גרם פפריקה
 5 גרם פלפל צ'ילי טחון דק
 5 גרם פלפל שחורטחון גס
 5 גרם אבקת שום
 10 גרם אבקת בצל
 5 גרם אבקת כוסברה
 5 גרם מרווה מיובשת
 5 גרם אורגנו מיובש
 5 גרם בזיליקום מיובש
 5 גרם מיורן
לתערובת תמיסת מי המלח
 2 ½ ליטר מים
 5 גרם זרעי פלפל שחור
 1 פלפל אנגלישלם
 5 גרם אבקת זנגביל
 50 גרם סוכר
 100 גרם מלח הימלייה ורוד
 15 גרם אבקת סודה לשתיה
לציפוי
 2 כוסות קמח רב תכליתיאו קמח פיצה 00
 5 ביצים
לטיגון
 1 ½ ליטר שמן לטיגון עמוק(סויה, קנולה, חמניות, תירס)
שלב א: השריית העוף
1

מתחילים בהשריית העוף במי מלח ובתבלינים כ-24 שעות מראש. לא מדלגים על השלב הזה - ההשרייה הזו הכרחית להצלחה בהכנת המתכון.

2

את התבלינים שאינם טחונים (מרווה, אורגנו, בזיליקום, מיורן) כותשים עם מכתש ועלי. מערבבים בכלי עם כל שאר התבלינים לתערובת תבלינים אחידה. מחלקים את התערובת לשתי מנות שוות.

עוף מטוגן בסגנון KFC - תבלינים

3

מכניסים לסיר את כל הרכיבים לתערובת תמיסת מי המלח. מוסיפים לתמיסה חצי מתערובת התבלינים (את החצי הנותר של התערובת שומרים בכלי אטום ליום שלמחרת).

4

מביאים את התמיסה שבסיר לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות, תוך כדי בישול מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש וממתינים להתקררות מוחלטת של התמיסה.

5

מנקים חלקי עוף ומייבשים בעזרת מגבות נייר.

6

בעזרת מזלג בשר, שיפוד ברזל, או כלי חד דומה, מנקבים מספר חורים עמוקים בכל חלק עוף.

7

שמים את חלקי העוף בתוך קערה עם תמיסת מי המלח והתבלינים, אחרי שזו התקררה. מוודאים שהעוף מכוסה כולו בתמיסה. מניחים צלחת על העוף כדי לשמור שלא יצוף. מכסים את הכלי ומכניסים למקרר לשרייה של כ-24 שעות.

שלב ב: ציפוי העוף
8

מכינים שתי קערות או צלחות עמוקות וליד מגש ועליו נייר אפייה.

9

בקערה אחת מערבבים את הקמח עם שארית תערובת התבלינים שנשמרה מהיום הקודם.

10

בקערה השנייה טורפים את הביצים.

עוף מטוגן בסגנון KFC - תערובות

11

שולפים חלק עוף מקערת ההשריה, מחזיקים אותו מעל הקערה כדי שיטפטף נוזלים עודפים, מעבירים אותו לקערת הקמח, טובלים ומצפים את כולו בקמח.

12

מנערים את העוף מעל קערת הקמח משאריות קמח ומעבירים למגש. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.

13

עוברים לציפוי שכבה שנייה של חלקי העוף בקמח.

14

טובלים חלק עוף בקערת הביצים הטרופות. מוודאים שכולו מצופה בביצה. מחזיקים מעל הקערה ונותנים לשאריות נוזלים לטפטף. מעבירים לקערת הקמח. מצפים את כולו בקמח בפעם השנייה.

15

מנערים את העוף מעל קערת הקמח משאריות קמח ומעבירים למגש. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוף.

16

נותנים לעוף המצופה בקמח לנוח כ-20 דקות לפני שניגשים לשלב השלישי והאחרון של הטיגון.

שלב ג: טיגון העוף
17

מחממים את השמן בווק או בסיר עד שהוא מתחיל לייצר בועות כשמכניסים כף עץ או שיפוד עץ. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 150-160 מעלות.

18

כשהשמן חם מספיק, מניחים בתוכו את חלקי העוף אחד אחרי השני. מטגנים על להבה נמוכה- בינונית, כך שהשמן ממשיך לבעבע קלות. משאירים מרווח בין חלקי העוף בתוך סיר הטיגון. במידת הצורך, כשאין מספיק מקום בסיר הטיגון, מטגנים את חלקי העוף במספר מקבצים, כאשר בין מקבץ למקבץ מעבירים בשמן כף מסננת לנקוי שאריות של הציפוי. כמו כן, בין המקבצים מוודאים שהשמן חם מספיק לפני שמוסיפים אליו עוד חלקי עוף.

עוף מטוגן בסגנון KFC - עוף מטוגן

19

חלקי עוף כהים (ירכיים, פולקע) מטגנים כ-18-22 דקות. כנפיים וחזה מטגנים 12-16 דקות. באמצע הטיגון הופכים את חלקי העוף כדי שייתבשלו בצורה אחידה משני הצדדים. יודעים שהעוף מוכן כאשר צבע הציפוי זהוב וכאשר נועצים בעוף מזלג או שיפוד הוא ננעץ בקלות מצד לצד. החום הפנימי של הבשר צריך להיות 79 מעלות.

עוף מטוגן בסגנון KFC - מנוחה לאחר טיגון

20

כאשר העופות מוכנים מעבירים למסננת מעל קערה לטפטוף עודפי שמן. (עדיף שלא להניח על גבי נייר סופג כדי לשמור על פריכות העוף.)

21

מגישים עם מטבל טעים (ועם פירה או צ'יפס וסלט) וטורפים. בתיאבון 😋

עוף מטוגן בסגנון KFC - נגיסה

נתוני תזונה

מנות 0