אפשרויות הדפסה:

עוף מילנז

מניב2 מנותהכנה10 דקותבישול6 דקותסך הכול16 דקות

עוף מילנז

 400 גרם חזה עוף נקי
 1 ביצה
 ¾ כוס פירורי לחם
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 שמן לטיגון
להגשה
 לימוןפלחים
 פטרוזיליהקצוצה
1

מנקים את חזה העוף בעזרת נייר סופג. קוצצים שאריות שומן או גידים.

2

חוצים את חזה העוף לשני חלקים. כול אחד משני החלקים של החזה משטחים באופן הבא. על משטח ישר לוחצים עם כף היד, ובזהירות פורסים באמצע עד למרחק סנטימטר מהצד של הנתח, כך שניתן יהיה לפתוח את הנתח העבה לנתח דק יותר הכפול בשטחו. משטחים בעדינות את הנתח לעובי אחיד בעזרת פטיש שיטוח או בעזרת מארוך. יותר נוח להניח מתחת ומעל הנתח ניילון נצמד ואז לבצע את השיטוח.

עוף מילנז - שיטוח העוף

3

מכינים צלחת אחת עם ביצה טרופה וצלחת שניה עם פירורי לחם מעורבבים עם מלח ועם פלפל.

עוף מילנז - הכנת הציפוי

4

טובלים את חזה העוף בביצה ומוודאים כיסוי מלא.

5

מעבירים את חזה העוף המצופה בביצה לצלחת פירורי הלחם ומצפים בפירורי לחם בשני הדדים. מוודאים כיסוי מלא של העוף בפירורי הלחם. מהדקים את פירורי הלחם לעוף בעזרת לחיצה עם כף היד.

6

מוסיפים שמן לטיגון למחבת רחבה עד גובה חצי סנטימטר. מחממים על חום בינוני.

7

כדי לבדוק שהשמן מספיק חם זורקים כמה פירורי לחם פנימה. אם יש בועות סימן שהשמן מספיק חם.

8

מטגנים את השניצל שתיים שלוש דקות מצד אחד.

עוף מילנז - טיגון צד ראשון

9

הופכים לצד השני ומטגנים שתיים שלוש דקות נוספות. העוף מוכן כאשר מזלג ננעצת בו ומשתחררת ממנו בקלות. הבשר צריך להיות לגמרי לבן (לא ורוד.)

עוף מילנז - טיגון צד שני

10

מוציאים ומניחים על רשת לטפטוף שמן עודף.

11

להגשה אפשר לפזר מעל קצת פטרוזיליה קצוצה. מגישים גם עם פלחי לימון. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0