עוף עם אורז בסיר אחד

 1 כף שמן
 600 גרם כרעי עוףאו פרגיות
 מלח ופלפל
 125 גרם קבנוסחתוך לקוביות בגודל סנטימטר, או צ'וריסו ספרדי
 1 בצל אדוםחתוך לקוביות
 2 שיני שוםקצוצות
 ½ פלפל אדוםחתוך לקוביות בגודל סנטימטר
 ½ פלפל צהובחתוך לקוביות בגודל סנטימטר
 1 עגבניהחתוכה לקוביות
 1 כף פפריקה מעושנתאו פפריקה מתוקה
 1 כפית פתיתי צ'ילי חריף(לא חובה)
 ½ כוס אפונה
 1 כוס אורז עגולאו אורז פרסי
 2 ½ כוסות ציר עוף חוםאו מים עם קוביית מרק
להגשה
 פטרוזיליהקצוצה

1

מנקים ומייבשים את חלקי העוף בעזרת מגבות נייר. ממליחים ומפלפלים. מחממים סיר כבד, רחב ונמוך על חום בינוני. מוסיפים שמן. משחימים את חלקי העוף מכל הצדדים במשך 8-10 דקות. מוציאים את חלקי העוף ומניחים על צלחת.

2

משאירים בסיר קצת שמן (בערך כף) ומהשאר נפתרים. מוסיפים את הבצל, הקבנוס והשום ומטגנים במשך 5 דקות. מדי פעם בוחשים.

3

מוסיפים את הפלפלים, בוחשים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.

4

מוסיפים עגבניות, בוחשים ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

5

מוסיפים פפריקה ופתיתי צ'ילי, בוחשים ומטגנים כדקה.

6

מוסיפים אורז ואפונה ובוחשים.

7

מוסיפים את הציר החום (או המים), בוחשים ומגרדים את תחתית הסיר. מחזירים את חלקי העוף לסיר ומסדרים בתוך הציר בין הירקות והאורז.

8

מכסים, מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות. מכבים את האש ומשאירים עם מכסה כ-5 דקות נוספות.

9

להגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון 😋