אפשרויות הדפסה:

עוף ציידים טוסקני

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול35 דקותסך הכול50 דקות

עוף ציידים טוסקני - עם פסטה

 2 כפות שמן זית
 1 עוףבגודל בינוני, או רק כרעיים של עוף
 1 בצלחתוך לקוביות קטנות
 1 גבעול סלריחתוך לקוביות קטנות
 1 גזרחתוך לקוביות קטנות
 ½ כוס יין אדום יבש
 1 שן שוםשלמה, מקולפת
 ½ כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחורטחון
 1 ענף רוזמרין
 400 גרם עגבניות קלופותמרוסקות (אפשר מקופסא)
 פטרוזיליהקצוצה
תוספות אפשריות
 פטריות
 זיתים
1

מנקים את העוף ומייבשים בעזרת נייר סופג. אם משתמשים בעוף שלם מחלקים לשמונה חלקים. כול חזה אפשר גם לחצות (עם העצם והעור) כך שמתקבלים עשרה חלקים. אם משתמשים בכרעיים, מחלקים כול כרע לשני חלקים.

2

בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית. אין צורך בהרבה שמן כי העוף ישחרר שמן בטיגון. מניחים את העוף לצריבה ראשונית. קודם כול מטגנים את הצד של העור וכעבור 4-5 דקות הופכים ומשחימים גם את הצד השני.

עוף ציידים טוסקני - טיגון ראשוני

3

במידה והצטבר הרבה שמן מהעוף נפתרים מרובו ומשאירים קצת להמשך טיגון הירקות.

4

מוסיפים קוביות בצל, גזר, סלרי ואת שן השום השלמה ומערבבים עם העוף.

5

מוסיפים מלח, פלפל וענף רוזמרין, מטגנים 5 דקות כשמדי פעם בוחשים.

6

מוסיפים את היין, מחכים שיבעבע ונותנים לאלכוהול להתאדות כשתי דקות.

7

מסירים את ענף הרוזמרין. מוסיפים את העגבניות, בוחשים ומביאים לבעבוע.

8

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-35 דקות.

עוף ציידים טוסקני - בסיר

9

מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים. בתיאבון 😋

עוף ציידים טוסקני - עם פסטה

נתוני תזונה

מנות 0