עוף שלם על המנגל בסגנון יווני

 1 ½ קילוגרם עוף שלםמפורפר על פי המדריך
 2 כפיות מלח
למשרה
 ¼ כוס שמן זית
 1 לימוןסחוט
 6 שיני שוםכתושות
 1 כף אורגנו יבש
 1 כף מיורן יבש
 1 כף טימין יבש
 1 כפית פלפל שחורטחון
 1 כפית צ'ילי חריף יבשפתיתים
להגשה
 1 לימוןפלחים
 מטבל צזיקי

1

מפרפרים את העוף, יוצרים חריצים ומפזרים מלח.

2

בעזרת מכתש ועלי כותשים את עשבי התיבול יחד עם השום.

3

מערבבים את חומרי המשרה בקערה. מורחים על העוף ומעסים אותו עם המשרה. מוודאים שהמשרה מכסה אותו היטב וממלא גם את החתכים. מניחים מכוסה במקרר לשעה לפחות.

4

צולים את העוף על המנגל, בהתחלה מניחים עם צד החזה מופנה כלפי מעלה (צולים קודם את הצד ללא העור.) את מה שנשאר מהמשרה לא זורקים.

5

צולים כ- 25-30 דקות בלי להפוך. כשהעוף משחים יפה בבטנו הופכים את העוף וצולים מהצד השני כ- 15-20 דקות נוספות.

6

כשהעוף כמעט מוכן מורחים את שארית המשרה על העוף בעזרת מברשת וצולים כחמש דקות נוספות.

7

מסירים את העוף מהמנגל למגש, ונותנים לו לנוח כ-10 דקות.

8

אחרי שנח חותכים לחלקים ומגישים עם פלחי לימון לזליפה על העוף. בתיאבון 😋