עוף שלם שטוח בתנור

 1 עוףבמשקל 1.2-1.6 קילוגרם
 2 כפות מלח
הצעת תיבול
 2 שיני שוםכתושות
 1 כף פפריקה מתוקה
 ½ כפית פלפל שחור
 1 כף תערובת עשבי תיבול יבשיםאורגנו \ פטרוזיליה \ טימין \ בזיליקום
 3 כפות שמן צמחי
גרמלוטה (מטבל לדוגמא)
 2 כפות פטרוזיליה
 2 כפות שמן זית
 1 שן שוםכתושה
 1 לימוןקצת מיץ וגרדה
 מלח ופלפל

הכנה מוקדמת של העוף
1

מפרפרים את העוף לפי המדריך בקישור למעלה (מדלגים על שלב יצירת החריצים).

2

ממליחים את העוף בכמות נדיבה של מלח ומניחים במגש. מכסים ומשאירים במקרר למשך 24 שעות.

הכנה וצלייה של העוף המשוטח
3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

נפתרים מהנוזלים שהעוף הגיר. מנגבים היטב באמצעות מגבות נייר.

5

מערבבים יחד את חומרי התיבול המוצעים במתכון. אפשר כמובן להשתמש בכל תערובת תיבול אחרת המתאימה לעוף, רק חשוב לזכור שאין צורך להוסיף מלח לתיבול מכיוון שהעוף ספג מספיק מלח בשלב ההשרייה. מורחים את תערובת התיבול על כל העוף. מומלץ גם להרים את העור באיזור החזה ובאיזור הירכיים ולמרוח חלק מתערובת התיבול במרווח שבין העור לבשר העוף.

6

מניחים את העוף על רשת המונחת מעל מגש שיספוג את הנוזלים המטפטפים מהעוף בזמן הצלייה. אפשר להוסיף מעט מים למגש אם רוצים. צולים את העוף במשך 45 דקות בחום של 200 מעלות. אפשר לדעת שהעוף מוכן כאשר הטמפרטורת הפנימית שלו באיזור החזה מגיעה ל-68 מעלות ובאיזור הירכיים ל-80 מעלות. אם אין לכם מד-חום פשוט הוציאו את העוף כעבור 45 דקות לעוף קטן, ולעוף גדול יותר הוסיפו 5 דקות צלייה.

7

מוציאים את העוף מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפני שחותכים אותו למנות.

גרמלוטה
8

להגשה אפשר להכין מטבל גרמולטה (פשוט מערבבים את הרכיבים לגרמולטה בקערה קטנה.) אפשר גם להגיש עם כל מטבל אחר לעוף או ללא מטבל. העוף יצא רך ועסיסי. בתיאבון 😋