פאי תפוחים

הפאי הזה אצלנו כבר זכה במדליה!

לבצק הבסיס
 1 כוס קמח
 65 גרם חמאהללא מלח
 5 כפות מים
למילוי העוגה
 6 תפוחי גרנד אלכסנדר (או סמית)מקולפים וחתוכים לפרוסות
 0.75 כוס סוכר
 1.50 כפות אבקת קינמון
 1 לימון
 1 כף קמח
 1 כף קוביות חמאה
לכיסוי מלמעלה
 1 כוס קמח
 100 גרם חמאה ללא מלח
 0.25 כוס סוכר רגיל
 0.25 כוס סוכר חום

1

מכינים בצק הבסיס ופותחים עלה שאותו מניחים בתבנית פאי משומנת.

2

מניחים את פרוסות התפוחים על הבצק עד שהתבנית כמעט מלאה.

3

מפזרים למעלה ובין התפוחים את הסוכר של המילוי ואת הקינמון.

4

מעל הכול מטפטפים מיץ מלימון שלם סחוט, מפזרים כף קמח וכף חתיכות החמאה.

5

מכינים את בצק הכיסוי מקמח, חמאה ושני סוגי הסוכר.

6

מפוררים ומפזרים את בצק הכיסוי על תערובת התפוחים. אופים בתנור בחום בינוני כשעה עד שמוכן.

7

הפאי מוכן כאשר הבצק זהוב ופריך. המילוי של התפוחים התמוסס עם הסוכר והחמאה.