אפשרויות הדפסה:

פילאף אורז ותרד יווני

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול30 דקותסך הכול45 דקות

פילאף אורז ותרד יווני

 1 כוס אורז ארוך מלא(בסמטי), מושרה במים, שטוף ומסונן
 3 כפות שמן זית
 1 בצלבגודל בינוני, קצוץ
 1 שן שוםכתוש
 1 כפית נענע מיובשת
 200 גרם תרדקצוץ
 ¾ כפית גרדת לימון
 ¾ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
 2 כוסות ציר ירקותאו מים
 4 כפות שמירקצוץ
להגשה
 לימון
 שמיר קצוץ
תוספת אפשרית
 גבינת פטה
1

בשלב ראשון משרים את האורז לכמה דקות במים.

2

בינתיים בסיר הבישול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

3

מוסיפים את השום ואת הנענע המיובשת ומטגנים-מערבבים כדקה.

4

מוסיפים את התרד ואת גרדת הלימון ומטגנים-מערבבים עד להתרככות התרד, כשתיים-שלוש דקות.

5

מסננים את האורז, מוסיפים לסיר ומערבבים.

6

מוסיפים מלח ופלפל, את הציר (או המים) ואת השמיר.

7

מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה.

8

מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

9

מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כחמש דקות לפני שמגישים.

10

להגשה מוסיפים שמיר קצוץ טרי וזולפים מעל לימון. שיהיה בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0