אפשרויות הדפסה:

פילה בקר על האש

מניב2 מנותהכנה20 דקותבישול10 דקותסך הכול30 דקות

פילה בקר על האש - נח אחרי הצליה

 400 גרם פילה בקרנתחים בעובי 2.5 סנטימטר או 5 סנטימטר
 2 כפות שמן זית
 2 כפיות פלפל שחורטחון טרי
 מלח גס
הכנת הבשר לצלייה
1

מנקים את הבשר בעזרת נייר סופג.

2

משמנים את הבשר בשמן הזית. מפלפלים בנדיבות מכל צידי הנתחים.

3

קושרים כול נתח על ידי יצירת לולאה הקשורה בהידוק קל מסביב לנתח.

פילה בקר על האש - הכנת הבשר

4

מניחים את הנתחים בכלי עם כיסוי בקירור עד לכחצי שעה לפני הצלייה.

צליית הבשר
5

כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את הבשר מהמקרר למנוחה בטמפרטורת חדר.

6

מכינים גריל חם עם רשת נקייה ומשומנת. לפני הנחת הרשת מרכזים את הפחמים הלוהטות רק בחציו האחד של הגריל.

7

צולים את הבשר על הגריל כפי שמפורט בצעדים הבאים.

8

תחילה מניחים את הבשר ישירות מעל הפחמים (או הלהבה) לצלייה בחום גבוה.

9

אם הנתחים הם בעובי של 2-2.5 סנטימטר צולים אותם כדקה וחצי. (שתיים-שלוש דקות אם מדובר בנתח עבה בעובי של כ-5 סנטימטר).

10

מסובבים את הנתחים בכ- 60 מעלות וצולים כדקה וחצי נוספות (אם הנתח עבה, מגדילים את הזמנים בהתאם) - הפעולה נועדה לצורך צלייה אחידה של הבשר, וכדי ליצור פסים יפים בצורת מעויינים.

11

כעת הופכים את הנתחים צד וחוזרים על שני הצעדים האחרונים עם הצד השני.

פילה בקר על האש

12

כעבור 6 דקות צלייה (או 12 דקות אם מדובר בנתחים עבים), מעבירים את הנתחים לצד הגריל להמשך צלייה לא ישירה (עישון) ומכסים את הגריל עם המכסה שלו.

פילה בקר על האש - צלייה לא ישירה

13

נתחים דקים בשלב זה כבר כמעט מוכנים (2-3 דקות). נתחים עבים יותר יהיו מוכנים בזמן ארוך של הצלייה הלא ישירה. בודקים מוכנות בעזרת מד-חום. הטמפרטורה במרכז הנתח צריכה להגיע ל-50-55 מעלות צלזיוס (לרמת של בשר נע - מדיום). רצוי להוציא את הבשר מהגריל כשהוא 3-4 מעלות מתחת לרמת המוכנות הרצוייה, מכיוון שבדקות הבאות הוא ימשיך עוד להתבשל.

14

מניחים את הבשר לנוח כחמש דקות (עשר דקות לנתחים עבים) ובשום אופן לא פורסים עד שמגישים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0