אפשרויות הדפסה:

פילה דג ברוטב לימון חמאה וצלפים

מניבמנה 1הכנה5 דקותבישול8 דקותסך הכול13 דקות

פילה דג ברוטב לימון חמאה וצלפים

 200 גרם פילה דג
 3 כפיות חמאה
 1 ½ כפות לימון סחוט
 1 כף צלפים כבושים
 ¼ כפית מלח
  כפית פלפל שחור
1

מנקים ומיבשים את הפילה עם מגבת נייר. מפזרים על הפילה מלח ופלפל.

2

במחבת מחממים 1/3 מכמות החמאה.

3

מטגנים את הדג 3-4 דקות על חום בינוני עד שמראה סימני התבשלות בקצוות הצד החשוף.

4

הופכים את הדג תוך זהירות שלא יתפרק ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

5

מסירים את הפילה מהמחבת ומניחים על צלחת חמה. משאירים את המחבת להתחמם על הכיריים.

6

מועכים חצי מהצלפים עם מזלג לשחרור טעמים.

7

מוסיפים את הצלפים, שארית החמאה ומיץ הלימון למחבת. מטגנים ומערבבים כחצי דקה.

8

מכבים את הכיריים. ממשיכים בערבוב מתמיד של החמאה הנמסה עם הצלפים והלימון. בוחשים עד שכול החמאה נמסה ומתמזגת עם הלימון לרוטב אחיד וסמיך.

9

על צלחת ההגשה מניחים את פילה הדג ומעליו מוזגים את הרוטב. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0