אפשרויות הדפסה:

פילה דג מטוגן עם עגבניות וזיתים

מניבמנה 1הכנה5 דקותבישול10 דקותסך הכול15 דקות

טריות המצרכים עושה את ההבדל

פילה דג מטוגן עם עגבניות וזיתים - במחבת

 220 גרם פילה דג טרי(בס, לברק, בורי, פורל...)
 10 עגבניות שריבשלות, חתוכות לרבעים
 8 זיתי קלמטהמגולענים וחצויים
 1 שן שוםקצוצה
 2 כפות שמן זית
 1 כף חמאה
לתיבול
 1 כפית זרעי שומר
 מלח גס וגרגירי פלפל
 לימון
 2 גבעולי פטרוזיליהקצוצים
1

בעזרת מכתש ועלי טוחנים פלפל שחור עם מלח גס וזרעי שומר.

2

בעזרת סכין חורצים בצד עם העור של פילה הדג 3-4 חריצים רוחביים דקים. החריצים אמורים לחתוך רק את העור (אבל לא נורא אם קצת מהבשר נחתך.) החריצים יסייעו במניעת התקשתות של הדג בטיגון.

3

מפזרים חצי מאבקת התבלינים על פילה הדג משני צדדיו.

4

מחממים במחבת על להבה בינונית חצי מכמות שמן הזית. מניחים בעדינות את הפילה במחבת על הצד עם העור. מטגנים כ- 2-3 דקות.

פילה דג מטוגן עם עגבניות וזיתים - טיגון הדג

5

בעזרת תרווד הופכים את הדג. מטגנים כדקה נוספת ומוציאים מהמחבת לצלחת.

6

כעת מוסיפים את שארית שמן הזית ואת החמאה. מוסיפים עגבניות, שום ואבקת התבלינים הנותרת למחבת. מטגנים כ-2 דקות.

פילה דג מטוגן עם עגבניות וזיתים - טיגון העגבניות

7

מוסיפים את הזיתים, זולפים קצת לימון ומטגנים כדקה נוספת. (אפשר גם לשדרג ולהוסיף קצת גרדת לימון).

8

מחזירים את הדג למחבת לחצי דקה, רק כדי שיתחמם קצת, ומכסים ברוטב.

פילה דג מטוגן עם עגבניות וזיתים - במחבת

9

מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד כשהמנה עוד חמה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0