פילה דג פורל במחבת

 500 גרם פילה דג פורל
 200 גרם פטריות שמפיניוןפרוסות
 3 כפות שמן זית
 2 כפות חמאה
 3 עלי מרווהטריים
 1 שן שוםמעוכה
 מלח ים
 פלפל שחור
להגשה
 לימוןמחולק לפלחים

1

מנקים את פילה הדג, שוטפים ומייבשים בעזרת מגבות נייר. מניחים על צלחת. מפזרים על הדג קצת מלח ופלפל. מכינים גם את פטריות השמפיניון. מנקים אותן ופורסים לפרוסות דקות, אבל לא דקות מאוד.

2

במחבת רחבה בעלת ציפוי נון-סטיק מחממים חצי משמן הזית על חום בינוני. מפזרים על השמן קצת מלח ופלפל.

3

מטגנים את פרוסות פטריות השמפיניון כ- 2-3 דקות. מדי פעם מקפיצים את הפטריות במחבת כדי להפוך אותן. כאשר הפטריות מתרככות מוציאים אותן מהמחבת ומניחים על צלחת.

4

מוסיפים למחבת את שארית השמן, את החמאה, את שן השום ואת המרווה.

5

כשהחמאה נמסה, בוחשים ומיד מניחים את הדג על המחבת כשהוא מונח על הצד עם העור. בעזרת כף חופנים מהשמן וזולפים על בשר הדג. מטגנים כך את הדג במשך 3-4 דקות. מדי פעם מטים את המחבת וחופנים מהשמן כדי לזלוף אותו על הדג.

6

כשהעור מראה סימני צריבה הופכים את הדג. נעזרים בתרווד ארוך (או בשני תרוודים) כדי להפוך את הדג בעדינות מבלי שיתפרק. בשלב זה מחזירים את הפטריות למחבת כדי שיתחממו ויתבשלו עוד קצת. מהשום ומעלי המרווה אפשר כבר להיפתר. מטגנים את הדג והפטריות במשך דקה וחצי ומגישים מיד לצלחת.

7

מגישים את פילה דג הפורל והפטריות המטוגנות עם מנת אורז, פסטה או פירה. מוסיפים פלחי לימון בשביל הטעם. בתיאבון 😋