אפשרויות הדפסה:

פילה לברק על האש

מניב2 מנותהכנה15 דקותבישול6 דקותסך הכול21 דקות

פילה לברק על האש

 400 גרם פילה לברק
לתיבול
 2 שיני שוםקלופות, כתושות
 1 כף גרדת לימון
 1 ½ כפות נענעטרייה, קצוצה
 ½ כפית מלח ים
 ¼ כפית פלפל שחור
 3 כפות שמן זית
למטבל
 150 גרם יוגורט יווני
1

שוטפים את פילה הדג ומייבשים היטב עם מגבות נייר.

פילה לברק על האש - מצרכים

2

בקערית מערבבים שום, גרדת לימון, נענע, מלח ופלפל ושמן זית.

3

מעבירים כשליש מהתערובת לקערה נפרדת, אליה מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מניחים את המטבל במקרר עד לארוחה.

פילה לברק על האש - מטבל יוגורט ונענע

4

מורחים את הדגים בתערובת התיבול הנותרת.

פילה לברק על האש - הכנת הדג לצלייה

5

מכינים את המנגל לצליית הדגים. עובדים על גריל לוהט (גריל פחמים מדליקים כשלושים דקות מראש.) רשת הגריל חייבת להיות נקייה ומשומנת היטב.

6

כשהגריל מוכן מניחים את הפילה על הרשת. צולים תחילה את הצד עם העור כשלוש וחצי דקות.

פילה לברק על האש - צליה צד אחד

7

בזהירות מוודאים שהעור לא נדבק לרשת ובעדינות הופכים את הפילה לצלייה בצדו השני. נעזרים בתרווד מתכת או בשפכטל להיפוך הדג. במידה והעור קצת נדבק לרשת מנסים להפרידו בעדינות בעזרת התרווד.

פילה לברק על האש - צליה צד שני

8

צולים כדקה וחצי עד שתי דקות נוספות ולא יותר. לפילה דג בגודל בינוני זה מספיק.

9

מגישים ישר מהגריל לצלחת וליד את מטבל היוגורט. בתיאבון 😋

פילה לברק על האש - מנה

נתוני תזונה

מנות 0