אפשרויות הדפסה:

פילה סלמון על האש

מניב2 מנותהכנה5 דקותבישול8 דקותסך הכול13 דקות

פילה סלמון על האש

 2 נתחים פילה סלמון עם העורטרי, במשקל 180-220 גרם לנתח
 1 כף שמן צמחיאיכותי, כמו שמן זרעי ענבים או שמן זית
 ½ כפית מלח ים
 ½ כפית פלפל שחורטחון דק
 ½ לימוןפלחים
1

מכינים גריל פחמים. מבעירים את הפחמים כ-30 דקות מראש. עובדים על רשת גריל נקייה.

2

שוטפים, מנקים ומייבשים את פילה הסלמון בעזרת מגבות נייר.

3

מצפים את פילה הסלמון בשמן. מפזרים מעל מלח ופלפל באופן שווה.

4

מניחים את צד העור של הסלמון על רשת הגריל ישירות מעל הגחלים הלוחשות.

5

צולים את פילה הסלמון על האש כ- 6-7 דקות, מבלי לגעת בדג.

6

בודקים בעזרת תרווד אם הדג נפרד בקלות מרשת הגריל, מבלי להדבק. אם הדג עדיין דבוק לרשת, אפשר להמתין עוד דקה או שתיים ולנסות שוב.

7

כאשר הדג מקבל צבע בהיר יותר ואינו נדבק לרשת הגריל, הופכים אותו וצולים כדקה עד שתיים נוספות על הצד נטול העור.

8

מעבירים לצלחות הגשה ונותנים לדג מנוחה של דקה לפני שמתחילים בסעודה.

9

מגישים עם פלחי לימון ליד. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0