אפשרויות הדפסה:

פילה סלמון עם פטריות

מניבמנה 1הכנה10 דקותבישול20 דקותסך הכול30 דקות

פילה סלמון עם פטריות

להכנת רוטב הפטריות
 1 כף חמאה
 1 כפית שמן צמחי
 80 גרם פטריות
 4 שיני שוםכתוש
 1 כפית רוטב וורשסטייר
 1 כפית סויה
לצליית הדג בתנור
 200 גרם פילה סלמוןללא עור ועצמות
 1 שן שוםכתוש
 ½ כפית פתיתי צ'ילי יבש
 1 קמצוץ מלח
 1 כפית מיץ מלימון
 1 כף שמן צמחי
הכנת רוטב הפטריות
1

מתחילים מהכנת הרוטב. מחממים חמאה ושמן במחבת על חום בינוני-נמוך. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הפטריות. מערבבים ומבשלים בשמן כשתי דקות.

2

מנמיכים את הלהבה לחום הכי נמוך. מוסיפים את השום ומערבבים.

3

מוסיפים וורשסטייר וסויה ומערבבים. משאירים את הרוטב להתבשל על החום הכי נמוך ללא מכסה. בזמן שהרוטב מתבשל לאיטו עוברים להכנת הדג.

פילה סלמון עם פטריות - הכנת הרוטב

אפיית הדג
4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

שוטפים את הדג ומייבשים עם מגבת נייר.

6

מכניסים את פילה הסלמון לתבנית אפייה כשהוא מונח על העור. מתבלים בשום, צ'ילי ומלח. מטפטפים מעל מיץ לימון ושמן.

פילה סלמון עם פטריות - לפני אפייה

7

אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 15-16 דקות.

פילה סלמון עם פטריות - לאחר אפייה

8

בזמן שהדג נצלה בתנור, מדי פעם מבקרים את הרוטב המתבשל במחבת. השום צריך להתרכך ולהתמזג ברוטב, אך חשוב שלא ישרף. טועמים ומסירים מהאש כשמרגיש שהרוטב מוכן.

9

כשהדג אפוי מוציאים מהתנור, מניחים עליו את הפטריות והרוטב ומיד מגישים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0