אפשרויות הדפסה:

פיתה טפטון פרסית

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול15 דקותסך הכול30 דקות

פיתה טפטון פרסית - על מחבת

 1 כוס מיםפושרים (לא יותר מ-40 מעלות צלזיוס)
 ¾ כפית שמרים
 1 כף שמן זית
 1 כפית סוכר
 2 כוסות קמח לבן
 1 כוס קמח מלא
 1 כפית מלח
תוספות אפשריות
 4 כפות יוגורט יווניאו חלב (מפחיתים מכמות המים בהתאם)
 קצח
 סומסום
 זעפרן
 הל
 פרג
1

מוסיפים לקערה גדולה את המים, השמרים, שמן הזית והסוכר. מערבבים וממתינים 5-10 דקות להתעוררות השמרים.

2

בינתיים, בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים והמלח.

3

מוסיפים שתי כפות מהקמחים לקערה עם המים והשמרים, ומערבבים. בהדרגה מוסיפים עוד קמח ומערבבים עד שהכול מתחבר לעיסת בצק.

4

מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק 5-10 דקות.

5

יוצרים כדור מהבצק, מפזרים סביבו קמח ומניחים לתפיחה בקערה מכוסה במגבת לחה, לזמן תפיחה של שעה - שעתיים, עד שמכפיל את נפחו.

פיתה טפטון פרסית - בצק

6

לאפיית הפיתות משתמשים במחבת הכי גדולה שיש אותה מחממים לחום בינוני-גבוה.

7

עובדים על משטח מקומח עם מארוך מקומח. משטחים כדורי בצק (בגודל תפוח בערך) הכי דק שאפשר. הגודל הרצוי לכול פיתה הוא בקוטר 40 סנטימטר. אם אין מחבת בגודל הזה אז מכינים פיתות כגודל המחבת.

8

בשלב תחילת השיטוח של הבצק אפשר לפזר תבלינים (הל או זעפרן), סומסום, קצח או פרג. מהדקים את התיבול היטב לתוך הבצק.

פיתה טפטון פרסית - רידוד הבצק

9

מניחים פיתה על המחבת, נותנים לה להאפות כדקה-שתיים, הופכים ואופים את הצד השני.

פיתה טפטון פרסית - על מחבת

10

מניחים בצד ועוברים לפיתה הבאה. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0